talentirani Eric

Laska mi što me uspoređuju s jednim od najvećih kantautora današnjice, lagao bih kad bi rekao da ne maštam o inozemnoj karijeri

Foto: Dario Njavro, Renato Branđolica/HRT
1/5
22.11.2022.
u 06:15

Mladi glazbenik Eric Vidović iza sebe ima snimljeni album i dva nastupa na Dori sad ima i duet s Ivanom Kindl, a nazivaju ga i hrvatskim Edom Sheeranom.

Da je glazba ono čime se želi baviti u životu, 21-godišnji Eric Vidović znao je već od najranijeg djetinjstva. Kad su mu bile samo tri godine, na dar je dobio dječji saksofon i gitaru koje je svirao cijele dane, a svoj talent široj publici pokazao je još i tijekom svog sudjelovanja u showu "The Voice". Svjetla velikih pozornica Ericu ne predstavljaju problem, što je i dokazao svojim sudjelovanjem na dva izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, a nedavno je publiku osvojio i duetom "Feel you close" koji izvodi s vrsnom vokalisticom Ivanom Kindl.

- Ivanu znam duže vrijeme i podrška mi je od mog prvog singla. Došao sam joj s idejom da pjesmu zajedno otpjevamo. Ivana je praktički pristala i prije nego je čula pjesmu. Kaže da je oduševljena mojim radom i albumom, što mi izuzetno laska - govori nam Eric koji je netom prije svog prvog nastupa na Dori objavio svoj prvi singl s debitantskog albuma "I am Eric" koji je dospio u Top 10 singlova na nacionalnoj top ljestvici. Od tada nekoliko je singlova bilo na listi najemitiranijih, a publika i glazbeni urednici i kritičari sve više i više prepoznaju njegov rad. Neki ga nazivaju i hrvatskim Edom Sheeranom, što njemu itekako laska.

Foto: Dario Njavro, Renato Branđolica/HRT

- Lijepo je biti uspoređivan s jednim od najvećih kantautora današnjice. Ako slučajno čita ovo sad i pozove me da napravimo nešto zajedno, ja se neću niti malo buniti - smije se Eric.

Glazbeni put započeo je s devet godina u glazbenoj školi u Koprivnici, a ubrzo je postao i državni prvak u sviranju gitare. Osvajao je razna prva, druga i treća mjesta na međunarodnim natjecanjima diljem Balkana, ali i šire u zapadnom dijelu Europe, no priznaje da ga klasična glazba nije do kraja ispunila.

- Oduvijek me nešto vuklo prema stvaranju i izvođenju autorske glazbe. Tako sam krajem srednje škole počeo učiti o glazbenoj produkciji, nakon srednje škole otvorio sam svoj studio u kojem i danas radim, bio sam na "The Voiceu" i na Dori 2021. i 2022… Sve u svemu, čini mi se da imam dosta iskustva za jednog 21-godišnjaka! - napominje mladi glazbenik koji nam je otkrio i hoće li i ove godine poslati svoju pjesmu na Doru.

- Nemam to u planu, zaista sjajno iskustvo u sklopu kojeg sam upoznao divne ljude i svakako bih preporučio da se prijave svi oni koji bi željeli, a možda se dvoume još. Naravno, kao netko tko je fan Eurovizije još od malena, pratit ću sve što se zbiva, no ovoga puta - s druge strane ekrana - kaže Eric koji nam je otkrio i što smatra svojim glavnim adutom za uspjeh na glazbenoj sceni.

- Smatram da je moja velika prednost to što pjesme radim sam, dosta pratim i analiziram svjetske trendove, imam svoj zvuk i trudim se biti originalan, a žanrovski nisam ograničen. Moj album prvijenac u SAD-u distribuirala je izdavačka kuća Republic Records, što mi je jako drago. Lagao bih kad bi rekao da ne maštam o inozemnoj karijeri, no realan sam i znam da ništa ne dolazi preko noći. Trenutno se koncentriram na Lijepu našu, da moja glazba dođe do što više domaće publike - zaključuje Eric.

VIDEO Jelena Rozga predstavila novi album 'Minut srca mog'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije