Što god odabrali u tjednu hrvatske tradicionalne kuhinje, natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ morali su paziti samo na jedno - da im jela budu servirana poput pravih specijaliteta koji nude Gorski kotar i Lika.
Neovisno o tome je li riječ o divljači, ličkom krumpiru, žabama, teletini, kozjem, kravljem ili ovčjem siru, Gorski kotar nikada nije razočarao niti jednog pravog gurmana, no natjecatelji popularnog kulinarskog showa uspjeli su šokirati žiri.
Srijedom natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ biraju namirnice iz dućana te kuhaju prema svojim zamislima, bez određenog recepta. No njihovi lički specijaliteti pokazali su se kao velika nepoznanica. Neki su parovi tijekom kuhanja mijenjali ideje o jelima, neki nisu znali kakva jela nude Gorski kotar i Lika, a neki pak nisu uspjeli servirati gotova jela.
„Danas stvarno jedemo splačinu!“, ljutito će Mate svim natjecateljima, nesretan jer nakon visokih ocjena u zagorskom i međimurskom danu, večeras ipak od natjecatelja očekuje više.
Zbunjenost i panika bili su uzrok preokretu na tablici ukupnih ocjena.
Mislim da si je ovaj "žiri" uzeo malo i previše prava. Ponašaju se kao da pred sobom imaju profesionalne kuhare. Uveli su neka pravila i uvjete, a samo zbog gledanosti, u kojima niti oni kao profesionaci, niti mogu niti pristaju raditi. Oni kao osobe koje se time bave profesionalno i cijeli radni dan samo o tome razmišljaju, sasvim sigurno neće pristati da u dvije minute pogledaju što im se nudi, odlučiti o meniu i iz virtualne prodavaonice to donesu. A uz to su i količine proizvoda ograničene te čak i ako uspiju "odraditi" osmišljavanje menija, velika je vjerojatnost da će im dio potrebnih proizvoda netko drugi od sudionika emisije "oteti". A onda si žiri uzima za pravo da te ljude vrijeđa i omalovažava kada negdje pogriješe.