Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na instagramu

Marijana Mikulić progovorila o problemu koji muči brojne Hrvate: 'Vrijeme velikih turbulencija'

Foto: Instagram
1/13
13.06.2024.
u 19:23

Riječ je o 'burnoutu' ili pregorijevanju, koje neki dožive zbog prezatrpanosti poslom ili nekim problemima, a opisuje ga se kao stanje emocionalne, tjelesne i mentalne iscrpljenosti i stresa. Događa se, kada se osjećate emocionalno iscijeđeni i kada postane nemoguće ispuniti stalne zahtjeve.

Glumica Marijana Mikulić na Instagramu često objavljuje statuse u kojima dijeli neka svoja razmišljanja, a ovaj put se osvrnula na problem koji muči brojne Hrvate. Riječ je o 'burnoutu' ili pregorijevanju, koje neki dožive zbog prezatrpanosti poslom ili nekim problemima, a opisuje ga se kao stanje emocionalne, tjelesne i mentalne iscrpljenosti i stresa. Događa se, tvrdi WebMD, kada se osjećate emocionalno iscijeđeni i kada postane nemoguće ispuniti stalne zahtjeve. 

- Vrijeme velikih turbulencija, burnout. Nadljudski trud da se sve kotrlja dalje. Unatoč poteškoćama. I čežnja za mirom. Samo mir. Taj mir je ono što nam svima toliko treba. A svi smo stalno u hektici, utrci sami sa sobom. Zato stavljam tu male komadiće mira
koje sam danas ubrala i pospremila. Ljubavi i mira svima - napisala je glumica. 

 

Mikulić je majka trojice sinova, a na društvenim mrežama nerijetko dijeli isječke iz obiteljskog života. Njezinu sinu Jakovu dijagnosticiran je poremećaj iz spektra autizma, a Marijana je sa svojim obožavateljima podijelila detalje jedne nezgodne situacije koju je doživjela s najmlađim sinom. 

VEZANI ČLANCI:

"Jučer je tri puta samo krenuo trčati punom brzinom. 'Stani, Jakov, stop!!!' Ništa, samo je trčao, a ja svaki put kao bez duše za njim. Kad ga stignem i zgrabim: 'Jakove, zašto si bježao??!! To se ne smije raditi. Kad mama kaže stop, Jaki treba – stati.' I tako tri puta unutar tri sata. Ulica, trgovina puna ljudi, svejedno. On samo otpiči u sekundi. Nadam se da ga ova novootkrivena aktivnost neće dugo držati jer ću infarkt doživjeti", napisala je iskreno Marijana Mikulić.

GALERIJA Znate li tko je ovo? Bila je mnogima omiljena bucka, danas ima 55 godina i nikad nije bila mršavija

1/20

"Zašto ovo pišem? Jer imam osjećaj da ni najrazumniji oko mene ne razumiju. Ali se ti najrazumniji barem ne ljute, ne zamjeraju, pokušavaju shvatiti. A nekad i to znači", napisala je. Uz emotivan tekst, Marijana je podijelila i fotografiju na kojoj piše: "Majke autistične djece znanstveno dokazano imaju iste stres hormone kao vojnici na prvoj crti bojišnice u ratu. Ali, mi ćemo uvijek biti dobro. Moramo biti", zaključila je. 

VIDEO U Zagrebu otkrili bistu Johnnyja Štulića, izradio ju je bubnjar Boris Leiner

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
20:34 13.06.2024.

"burnout ili pregorijevanje "? Riječ pregorijevanje ne postoji u hrvatskom jeziku. Postoji "izgaranje".

Avatar Moodleen
Moodleen
19:52 13.06.2024.

Koja je pak ta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije