Jasna Đuričić

Nagrađivana srpska glumica o zlostavljanju: 'Nisam prijavila jer me bilo sram'

Film premiere 'The Human Voice', Venice International Film Festival 2020
Foto: R4179 Dave Bedrosian/Geisler-Fotopress
1/3
10.02.2022.
u 14:01

– Nisam prijavila jer me bilo sram. Sada me sram što me je bilo sram. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovno. Svaka čast onima koji govore jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci prema jednoj velikoj slobodi – kaže glumica Jasna Đuričić.

Glumica Jasna Đuričić (55) na svom je Instagram storyju objavila video te priznala da je bila zlostavljana.

– Nisam prijavila jer me bilo sram. Sada me sram što me je bilo sram. Mučno mi je da čitam sve ovo, jer kao da prolazim sve ponovno. Svaka čast onima koji govore jer znam koliko hrabrosti treba za to. Sve su to mali koraci prema jednoj velikoj slobodi – kaže – glumica u videu kojim je pružila podršku pokretu ''Nisam prijavila''. Srećom, ona nije bila žrtva zlostavljača, ali se solidarizirala s kolegicama koje jesu.

Nakon što je nastao pokret #nisamtražila, a potom #nisisama, nedavno se počeo širiti i hashtag #nisamprijavila, a brojne žene su progovorile o zlostavljanju koje su preživjele te razloge zašto su šutjele.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Jasna je igrala glavnu ulogu u filmu ''Quo vadis, Aida?'' koji je proglašen najboljim europskim filmom, a Duričić je proglašena najboljom europskom glumicom. U bogatoj karijeri dobila je brojne filmske nagrade, među kojima su Zlatni lovorov vijenac na MESS-u i četiri Sterijine nagrade.

Za ulogu u filmu ''Beli, beli se sve'' dobila je Srebrnog leoparda za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Locarnu 2010. te je za istu ulogu nagrađena na Les Arcs Film Festivalu, a 2014. godine dodijeljen joj je Dobričin prsten za životno djelo.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran u kategoriji Radijska osoba godine za Večernjakovu ružu 

 

Ključne riječi

Komentara 3

ZG
Zeljko Grabar
14:58 10.02.2022.

Jos jedna storija iz bratske Srbije o jadima "umetnica" koja zlostavljanje nije prijavljivala radi iz postovanju prema vlasti Srbije ili ako je zlostavljatelj bio Hrvat onda radi bratstva i jedinstva. Jaka vijest za citaoce VL koji bi prestali citati isti da im se svaki dan ne plasiraju prepisi vesti iz Blica ili Kurira slicnog skarta istih vlasnika u Srbiji.

DU
Deleted user
14:54 10.02.2022.

Ko je ovaj babac? Nikad čuo za nju.

Avatar Idler
Idler
14:53 10.02.2022.

A to je...srpska glumica...a-haaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije