Jedna od najnapetijih priča večeri bila je Iva kojoj je sestra donijela hobotnicu. Suočena s najzahtjevnijim zadatkom, priznala je kako 70 minuta, koliko su kandidati dobili na raspolaganje da skuhaju jelo, možda neće biti dovoljno za savršeno skuhanu hobotnicu. No, nije se predala – odmah ju je stavila na kuhanje, nadajući se najboljem. Žiri je primijetio njezinu emocionalnu reakciju pri susretu sa sestrom, a sestra je otkrila kako je Iva u djetinjstvu bila povučena. No, u kuhinji je Iva pokazala odlučnost. „Skuhat ću hobotnicu na vrijeme“, poručila je.
Sanja je kuhala za svoju majku koja joj je donijela raznovrsne morske sastojke. „Jako sam motivirana kad vidim mamu“, izjavila je Sanja i dodala: „Želim joj ugoditi, skuhati joj fino jelo, da vidi koliko sam napredovala.“ Eni se odlučila za piletinu, jelo koje je simbol topline i obitelji jer ga njezina mama često priprema. S druge strane, Antina sestra Marija Magdalena donijela je sastojke za tortu od limuna – omiljeni desert koji Ante priprema za rođendane u obitelji. „Često kuhamo zajedno“, rekla je Marija Magdalena kojoj je ime izabrao upravo Ante jer mu se kao trogodišnjaku, kad se ona rodila, najviše sviđala poznata pjesma Doris Dragović „Marija Magdalena“.
Za poseban dojam pobrinuo se Sergio, koji je kuhao inspiriran svojom domovinom, ali i djevojkom Ivanom koju je upoznao na plesu. „Želim da žiri osjeti svježinu okusa i da dobiju želju zaplesati“, rekao je Sergio, a Ivana dodala sa smiješkom: „Upoznali smo se kroz ples i to je preraslo u nešto više.“ Epizoda je završila uz suze radosnice, smijeh i ponos – i uz još jedno podsjećanje da su emocije tajni sastojak svakog jela, a koje jelo će biti najukusnije odlučit će žiri u sljedećoj epizodi.
VIDEO Ivana Kekin: 'Gledala sam Mjenjačnicu i rekla: Ovo je tip za kojeg ću se udati'