Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ih je spasio

Modni producent Viktor Drago pokrenuo je i vodi projekt ZERO - utočište za konje

Foto: Instagram
1/6
29.04.2021.
u 18:01

Utočište je smješteno na lokaciji koja životinjama garantira mir i neuznemiravanje, van gusto naseljenog mjesta, a otvoren je za javnost, jedan dan u tjednu i prema unaprijed dogovorenom terminu.

Viktor Drago producent, izvršni producent i kreativni direktor koji iza sebe ima preko pedeset društvenih evenata, od kojih je najupečatljiviji Cro A porter inicirao je i vodi projekt ZERO - utočište za konje. Riječ je o zasebnom projektu koji je pokrenut unutar već postojeće priče o zaštiti životinja i dugogodišnjoj misiji pomaganja životinjama i prirodi, kroz udrugu Prijatelji životinja i prirode iz Čakovca. 

Utočište je smješteno na lokaciji koja životinjama garantira mir i neuznemiravanje, van gusto naseljenog mjesta, a otvoren je za javnost, jedan dan u tjednu i prema unaprijed dogovorenom terminu. Projekt je inicirao i vodi Viktor uz suradnike, entuzijaste i donatore projekta, a nastao je iz potrebe, situacija s kojom se susrećemo svakodnevno na terenu.  Projekt je započeo 2019 godine , a svoj drugačiji pristup u radu s konjima, temelji na komunikaciji sa čovjekom, a nije vezan uz jahanje ili iskorištavanje životinje za bilo koji oblik ljudskih potreba, osim samog upoznavanja ove fascinantne životinje. 

- Pokušavam postići jedan balans, dati životinjama koje su odradile svoj vijek još jednu priliku za jedan dobar kvalitetan život u slobodi bez ikakvih zaduženja osim da budu slobodni i ne moraju ništa raditi. - rekao je Viktor u emisiji "Kod nas doma" gdje je gledatelje upoznao i s kobilama Batistom i Gaetanom koje od milja zove Bata i Đeta i dodao: - One su veteranke iz Lipika iz ergele. One su kobile koje su pomogle održanju pasmine. Imamo i šeficu Jurku alfa ženku karakterom je najjača i došla je iz zadarskog zaleđa, a Zero je naš alfa mužjak. 

- Naši konji nisu u radnoj obavezi, nisu za jahanje, ne moraju raditi ništa, osim biti sretni i slobodni. Broj konja u prosjeku je desetak, jer neki pronalaze nove domove našim posredovanjem, tako da se broj često mijenja, ovisno o situaciji na terenu.  Većinom je rječ o konjima koji su ocijenjeni kao "otpisani", dakle osuđeni na klaonicu, zanemarene ili isluzene životinje, kojima želimo pružiti barem minimum onih životnih vrijednosti koji svako biće zaslužuje. Pored konja, utočište brine i o tri vijetnamske svinje, psima, mačkama, te često pruža utočište i liječenje brojnim drugim  čak i divljim životinjama,u suradnji sa udrugom WAAP i Dumovcem/Zoološkim vrtom i njihovim veterinarskim službama. - rekao nam je Drago. 

U koliko ste u mogućnosti i želite postati donatorom ovoga projekta, možete to učiniti uplatom na račun udruge. I najmanjom donacijom uvelike pomažete  našim konjima i ostalim životinjama. 

ZEU Prijatelji životinja i prirode
V. Nazora 56, Mihovljan
40000 Čakovec 
ZERO
IBAN HR5 623400091511112654

Kim Kardashian karijeru je započela kao organizatorica ormara, a sada je proglašena milijarderkom

Ključne riječi

Komentara 3

CH
che9
18:38 29.04.2021.

svaka čast...

AD
adisan
18:18 29.04.2021.

Nije baš da imam visoko mišljenje o pustim modnim stilistima (nakon zna se kojih naših izrezanih, iskidanih i zakrpanih čudovišta), ali Viktor Drago je izuzetak, svaka čast!

Avatar rubinet
rubinet
18:48 29.04.2021.

Čestitam gospodinu Dragojloviću na skrbi o životinjama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije