Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u los Angelesu

Neće biti srušena! Kuća u kojoj je živjela Marilyn Monroe proglašena povijesnom znamenitošću

Marilyn Monroe
Foto: screenshot/youtube
1/12
27.06.2024.
u 23:30

Zvijezda filma „Neki to vole vruće“ živjela je u toj kući posljednjih šest mjeseci života do smrti od predoziranja drogom 1962. Više od pola stoljeća kasnije, Monroe ostaje jedna od najomiljenijih ličnosti američke pop kulture, a obožavatelji su pomno pratili svađu oko budućnosti kuće.

Kuća u Los Angelesu u kojoj je umrla Marilyn Monroe proglašena je u srijedu povijesnom znamenitošću, poremetivši planove sadašnjih vlasnika da je sruše. Zvijezda filma „Neki to vole vruće“ živjela je u toj kući posljednjih šest mjeseci života do smrti od predoziranja drogom 1962. Više od pola stoljeća kasnije, Monroe ostaje jedna od najomiljenijih ličnosti američke pop kulture, a obožavatelji su pomno pratili svađu oko budućnosti kuće.

Brinah Milstein i njezin suprug Roy Bank, producent reality showa, kupili su prošlog ljeta kuću u španjolskom kolonijalnom stilu u otmjenoj četvrti Brentwood za 8,35 milijuna dolara. Par je posjedovao susjednu kuću i namjeravao je spojiti dvije nekretnine što bi uključivalo rušenje kuće Monroe. No, dozvola za rušenje izdana prošlog rujna izazvala je bijes, a lokalni su političari brzo odredili status zaštićene građevine. Vlasnici su prošli mjesec tužili Los Angeles za „nezakonito i protuustavno ponašanje“. U njihovoj je peticiji navedeno da je Monroe „povremeno“ živjela u kući „samo šest mjeseci“, a par tvrdi da je više od desetak prethodnih vlasnika od 1962. već promijenilo građevinu do neprepoznatljivosti.

Ti su prigovori odbačeni u srijedu jer su gradski vijećnici odobrili proglašenje kuće kulturno povijesnim spomenikom. Monroe je kupila jednokatnicu od 3000 četvornih metara 1962. neposredno nakon razvoda od dramaturga Arthura Millera. „Ne postoji osoba ili mjesto u Los Angelesu koje je tako legendarno kao što su Marilyn Monroe i njezin dom u Brentwoodu“, rekla je vijećnica Traci Park, u čijoj se četvrti nalazi sporna kuća. „U toj kući, na tom imanju i u blizini bazena snimljene su neke od njezinih svjetski najpoznatijih fotografija.“

„Vjerojatno ne postoji žena u povijesti ili kulturi koja zaokuplja maštu javnosti na način na koji je to učinila Marilyn Monroe. Čak i sve ove godine kasnije, njezina priča još uvijek odjekuje i nadahnjuje mnoge od nas danas." Monroe je bila jedna od najunosnijih filmskih zvijezda svoje ere. Zvijezda „Muškarci više vole plavuše“ je tijekom svog života bila povezana s nekim od najpoželjnijih muškaraca, uključujući predsjednika Johna F. Kennedyja, kojemu je u Madison Square Gardenu slavno pjevala „Sretan rođendan, gospodine predsjedniče“.

VIDEO Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije