Sjećate li se nje?

Novom objavom sve zbunila! Pjevačica hrvatskih korijena imala je hit koji je osvojio svijet, a onda se povukla iz javnosti

12.10.2024.
u 17:30

Po očevoj strani Lorde ima irske korijene, a obitelj njezine mame, pjesnikinje Sonje Jelić, u prošlom stoljeću otišla je na Novi Zeland. Lorde je ponosna na svoje dalmatinske korijene, pa je predala zahtjev za državljanstvo i 2017. godine službeno postala Hrvatica.

Sjećate li se pjevačice koja je imala hit "Royals"? Naime, radi se o novozelandskoj pjevačici Lorde, pravog imena Ella Maria Lani Yelich-O'Connor (27) koja je s ovim singlom debitirala te odmah postala najmlađa glazbenica koja je dospjela na prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice od 1987. godine. Uspješnica joj je otvorila vrata glazbene industrije, a držala je prvo mjesto diljem svijeta. Na vrhu Billboardove ljestvice "Royals" je proveo devet tjedana zaredom, a izašao je prije 11 godina.

Početkom 2014. godine osvojila je dvije Grammy nagrade za pjesmu godine i najbolji pop samostalni nastup. Album "Pure Heroine" bio je nominiran kao najbolji pop vokalni album na 56. Grammy nagradama. Uspjeh je nastavila nizati pa njezin drugi studijski album "Melodrama" proglašen je jednim od najboljih pop-albuma desetljeća. 

Po očevoj strani ima irske korijene, a obitelj njezine mame, pjesnikinje Sonje Jelić, u prošlom stoljeću otišla je na Novi Zeland. Lorde je ponosna na svoje dalmatinske korijene, pa je predala zahtjev za državljanstvo i 2017. godine službeno postala Hrvatica.

Inače, pjevačica se sada drži podalje od javnosti i društvenih mreža, a 2018. godine obrisala je sve fotografije s Instagrama. Također je 2017. godine obrisala svoj profil na Twitteru. No, čini se kako sada najavljuje svoj povratak u javnost pa je pjevačica sada napravila novi Instagram profil na kojem trenutačno ima samo jednu objavu. Na fotografijama Lorde ima masnicu na oku, a fanovima nije jasno što joj se dogodilo. Neki su joj poželjeli brz oporavak, dok su neki pisali kako možda radi na novom projektu.

Prošle godine otkrila je kako se bori s bolešću i slomljenim srcem. Pričala je o svom zdravlju, problemima s tjeskobom i strahu od javnog nastupa. 

- Crijeva mi ne rade kako treba, koža mi je gora no ikad, nekoliko puta mi je pozlilo - napisala je tada te dodala kako je prestala uzimati lijek koji uzima dugi niz godina.

GALERIJA Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina

1/54

Bila je u ljubavnoj vezi s Justinom Warrenom koji inače radi u diskografskoj kući Universal Music s kojom pjevačica ima ugovor. O njihovoj vezi počelo se šuškati 2016. godine no tada su tvrdili da su samo suradnici i prijatelji. Navodno su prekinuli 2023. godine.

Podsjetimo, pjevačica je posljednji put viđena prije godinu dana. Tada je snimljena u njujorškoj podzemnoj željeznici. Iako je na sebi imala masku za lice i velike slušalice, vjerni obožavatelj ju je primijetio i prišao joj, a uspio se i fotografirati sa slavnom pjevačicom. Objavio je fotografije na društvenoj mreži X, uz koje je napisao: "Jučer sam sreo Lorde i rekao joj da je napisala Melodramu posebno za mene".

VIDEO Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije