Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seks skandal u srbiji

Odbačena optužba protiv Branislava Lečića za silovanje, evo što je on rekao na to

branislav lečić
Foto: Arhiv ZKM
1/5
13.07.2021.
u 14:59

Lečić je još krajem ožujka sedam i pol sati proveo na policiji gdje je davao iskaz zbog optužbe kolegice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Srpski glumac i bivši ministar kulture Srbije Branislav Lečić (65) posljednjih je gotovo godinu dana upleten u seks skandal u kojemu su ga brojne glumice optužile za zlostavljanje. Nakon što ga je kolegica Danijela Šajnfeld prva prozvala za seksualno napastovanje, s teškim optužbama u javnost je izašla i nekadašnja glumica Merima Isaković koja je rekla da ju je Lečić seksualno napao dok je imala samo 18 godina. Merima je kasnije kazala da su joj se javile i druge djevojke koje su joj ispričale da im je glumac prilazio na razne nepristojne načine te da će svjedočiti pred Tužiteljstvom protiv njega, ali javnosti ne žele otkriti svoj identitet. 

Lečić je krajem ožujka sedam i pol sati proveo na policiji gdje je davao iskaz zbog optužbe kolegice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine. Nakon ispitivanja Lečić se videporukom javio na Facebooku i kazao kako je prošao poligraf.

- Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić može samo da liječi, a nikako ne može trovati i silovati. Znajte da sam sedam i pol sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao - rekao je tada glumac koji se protiv teških optužbi nastavio boriti sa slobode.

Blic sada saznaje da je kaznena prijava Danijele Štajnfeld odbačena jer "ne postoje osnove sumnje da je Lečić učinio djelo za koje ga ona tereti", kazali su u Višem javnom tužiteljstvu.

"Nakon prikupljenih potrebnih obavještenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužiteljstvo cijenilo kao pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakonit dokaz sa stupnjem osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnijete kaznene prijave. Punomoćniku oštećene je dostavljen primjerak rješenja o odbačaju, a ako oštećena nije zadovoljna donijetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora", naveli su iz Tužiteljstva.

O svemu se potom oglasio i Lečić. 

"Ne bih još uvijek ništa komentirao, zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me službeno obavijeste pa ću dati priopćenje", rekao je Lečić za isti medij.

Odvjetnik Danijele Štajnfeld rekao je za Tanjug da će uložiti prigovor na ovu odluku tužiteljstva. 

VIDEO>> Britney Spears: Nemam svoj novac, ne smijem imati bebu, depresivna sam i plačem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije