Nepoznate činjenice

Ovo su manje poznati detalji o kralju Charlesu, otkrivamo kojim potezom je prekinuo kraljevsku tradiciju

Britain's Queen Elizabeth dies aged 96
Foto: POOL/REUTERS
1/5
15.09.2022.
u 06:30

Diplomirao je 1971.g. na sveučilištu Cambridge i postao prvi prijestolonasljednik sa sveučilišnom diplomom.

Kralj Charles III. glavna je tema u medijima i javnost je jako dobro upoznata s njegovom biografijom, ali postoje činjenice koje su manje poznate, a ovih deset smo izdvojili:

1.Prvi je britanski prijestolonasljednik koji se nije školovao kod kuće već je 1956. krenuo u osnovnu školu Hill House u Londonu.
2. Diplomirao je 1971.g. na sveučilištu Cambridge i postao prvi prijestolonasljednik sa sveučilišnom diplomom.
3. 1971.g. započeo je vojnu karijeru u Kraljevskoj mornarici gdje je postao pilot helikoptera. Prestao je letjeti nakon zrakoplovne nesreće 1994.g. kada je u Škotskoj upravljao avionom koji je oštećen pri slijetanju.
4. 1980. izdao je knjigu za djecu „Starac iz Lochnagara"
5. 1981. ženi se s Dianom Spencer (Lady Di) i postaje prvi član britanske kraljevske obitelji od 1660. koji se oženio s Engleskinjom.
6. 1982. i 1984. postao je otac (Williama i Harrya) te je bio prisutan na oba poroda čime je prekinuo kraljevsku tradiciju.
7. 2005. Charles i Camilla postali su prvi članovi kraljevske obitelji koji su stupili u civilni, a ne crkveni brak.
8. Pokrovitelj je ili predsjednik više od 400 organizacija.
9. 2012.g. objavio je da navija za nogometni klub Burnley.
10. 2012. Vrsta žabe u Ekvadoru nazvana je "Hyloscirtus princecharlesi" kao priznanje princu Charlesu za njegove aktivnosti vezane uz očuvanje prirode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije