Mate Mišo Kovač

Oženio je misicu, s astrologinjom pobjegao u Španjolsku, a sreću je našao s 33 godine mlađom obožavateljicom

Foto: Arhiva VL
1/8
30.04.2022.
u 10:00

Buran privatni život i karijera dostojni su pisanja memoara ili scenarija za film. Mišo se ženio čak tri puta, proživio je veliku obiteljsku tragediju kada mu je 1992. godine stradao sin, izgubio je mlađeg brata Ratka i majku, kći Ivana borila se s ovisnošću, a zbog brojnih obiteljskih tragedija 90-tih godina se povukao sa scene. Gdje god da se pojavi i što god napravi javnost ne može ostaviti ravnodušnom, a mi smo istražili žene koje obilježile njegov život.

Legenda hrvatske glazbene scene Mate Mišo Kovač (80) jednim pokretnom ruke baca publiku u trans, a može se pohvaliti da je upravo on pjevač koji je u Hrvatskoj prodao najviše ploča i ostalih nosača u bogatoj karijeri koja traje više od 50 godina. Legendarni Mišo ove se godine vraća splitskoj publici. Iako se prvo nagađalo da će se koncert održati na Poljudu potvrđeno je kako će se održati na starom Hajdukovom placu i to 5. lipnja.

Buran privatni život i karijera dostojni su pisanja memoara ili scenarija za film. Mišo se ženio čak tri puta, proživio je veliku obiteljsku tragediju kada mu je 1992. godine stradao sin, izgubio je mlađeg brata Ratka i majku, kći Ivana borila se s ovisnošću, a zbog brojnih obiteljskih tragedija 90-tih godina se povukao sa scene. Gdje god da se pojavi i što god napravi javnost ne može ostaviti ravnodušnom, a mi smo istražili žene koje obilježile njegov život.

Sreću i mir pronašao je s trećom suprugom, voljenom Lidijom za koju često ističe kako mu je bila spas nakon brojnih životnih nevolja. Upoznali su se 1998. godine na njegovom koncertu u zagrebačkom noćnom klubu ''The Best''.

-Veza nam je kvalitetna i lijepa, ali nećemo se ženiti- poručio je Mišo u intervjuu za Večernji 2000. godine, a Lidija je tada otkrila kako je njegove pjesme voljela još od malena, no iako tada nisu planirali brak, vjenčali su dvije godine nakon u tajnosti. Njihova ljubav traje i danas unatoč razlici u godinama. Lidija ga vjerno prati na svim koncertima i već se godinama pažljivo brine za svog supruga, baš kao i on za nju.

18.10.2019., Zagreb - Pjevac Miso Kovac na primanju kod gradoncelnika Zagreba Milana Bandica povodom koncerta "Samo nas nebo rastavit moze" koji ce se odrzati 26. listopada u Areni Zagreb. Miso Kovac sa suprugom Lidijomr"nPhoto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Svoju drugu suprugu, Anitu Baturinu upoznao je 1970. godine nakon kratkog braka s Ljubicom Komadinom. Kada su se upoznali       Anita je imala samo 17 godina, a u to vrijeme postala je Miss teen Jugoslavije. Vjenčali su se tri godine kasnije. Ona je bila njegova ''fatalna'' ljubav zbog koje je ostavio svoju prvu suprugu, a Anita je zbog glazbenika pobjegla iz obiteljskog doma. Živjeli su život iz snova, supruga ga je pratila na koncertima, a kruna njihove ljubavi bila su djeca Ivana i Edi. Njihovu obiteljsku bajku uništila je velika tragedija koja se dogodila u travnju 1992. godine kada im je poginuo sin Edi u 17. godini života, prema Mišinim riječima, pod nerazriješenim okolnostima.

Nakon smrti sina Anita se okrenula vjeri, Mišo je tragao za odgovorima, Ivana se našla u paklu poroka iz kojeg se uspjela izvući zahvaljujući podršci obitelji, a glazbenik je nakon velike tragedije utjehu pronašao u trideset godina mlađoj astrologinji Silviji Conte Calvi Marković koja mu je slučajno prišla i ponudila pomoć, a njihova veza potrajala je do 1998. godine. Par se zajedno preselio u španjolski grad Malagu, no nakon što se Mišo vratio u domovinu, njihova se veza raspala.

Sam i u depresiji, nakon raspada obitelji i još jedne veze u siječnju 1999. godine, glazbenik si je u svom zagrebačkom stanu pokušao oduzeti život. Prostrijelio si je prsni koš, no metak je igrom slučaja prošao pored srca, a u strašnim bolovima nekako se uspio domoći mobitela i javiti svom tadašnjem menadžeru Denisu Kadiću što se dogodilo. To nije bilo prvi put da je legendarni glazbenik gledao smrti u oči. Naime, 1971. godine doživio je tešku prometnu nesreću nedaleko od Zadra kada su ga iz smrskanog automobila satima izvlačili vatrogasci.  Nakon teških ozljeda glave Mišo je odlučio pustiti brkove kako bi prekrio ožiljak, a oni su postali njegov zaštitni znak.

VIDEO Stvari i dokumenti Marijane Seifert iz Big Brothera pronađeni su kod zagrebačkog Mosta mladosti

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

MO
montello
13:31 30.04.2022.

Zivio miso legendo

GE
generacija57
12:15 30.04.2022.

Nekak je scecani.

ST
Stipan
10:14 30.04.2022.

Sad se vidi da je neuredno živio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije