Pomoć

Pjevačica Ida Prester ponudila je smještaj za dvije obitelji iz Ukrajine

Zagreb: Croatia osiguranje predstavilo LAQO - prvo hrvatsko 100 postotno digitalno osiguranje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
28.02.2022.
u 20:38

U Facbook grupu Sos Ukrajina pjevačica je napisala kako može osigurati smještaj do ljeta.

Sve veći broj izbjeglica iz Ukrajine pristiže u Poljsku, Mađarsku, Slovačku, Rumunjsku ali i u Hrvatsku. Kako bi se Ukrajincima koji su morali napustiti svoje domove pružila pomoć u obliku smještaja i svega ostalog što je potrebno na Facebooku je brzo kreirana grupa SOS Ukrajina i u opisu grupe piše:

Grupa je napravljena za koordiniranje pomoći Ukrajini i Ukrajincima kako bismo okupili sve zainteresirane za materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica te dijeljenja informacija sa mjesta zbivanja koje su provjerene. Svaka pomoć je dobrodošla.S obzirom da imamo obitelj, prijatelje i kolege u Ukrajini, imamo provjerene informacije o situaciji koja se događa na terenu i koordiniramo s njima podatke koje nam dostavljaju s mjesta događanja. Grupa broji preko osam tisuća članova, a svoju pomoć ponudila im je i pjevačica Ida Prester.

Foto: Facebook Leo Nicolier

- Imam smještaj za 2 familije od sada do ljeta! Ako može pomoći - rado primam, po preporuci - napisala je Ida u grupi. Jučer je pjevačica na Instagram uz hashtag zaustavite rat objavila i fotografiju iz svog djetinjstva i napisala: 

-  Zagreb 1987. Moj braco Janko, baka Ana i ja - slažemo legiće. Iza nas naljepnice tog vremena - Univerzijada, Apple computer, Pčelica Maja. Nismo imali puno, a imali smo sve. Nas 5 je živjelo u starom stanu od 50 kvadrata, grijali smo se na peć na drva u ovoj kuhinji. Svaku večer sam tražila da spavam s bakom u krevetu, da zajedno gledamo Dinastiju. Ujutro nam je baka na peći zagrijala odjeću da nam bude topla kad idemo u školu. Ne treba djeci ništa više, samo sigurnost i mir. To mora biti naša obaveza.

VIDEO Ruskinja udana za Ukrajinca ispričala Večernjakovim novinarima: Lijepo smo živjeli i podizali obitelj, a onda je Putin odlučio stati tome na kraj

Ključne riječi

Komentara 4

ZV
zvezdomor
20:50 28.02.2022.

na terazijama...???

Avatar Cinco
Cinco
20:48 28.02.2022.

Gdje? U Beogradu?

Avatar DespicableMe
DespicableMe
21:03 28.02.2022.

Pa tko nebi primio Ukrainke:D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije