pozvali su nove svjedoke

Počelo je suđenje Draganu Bjelogrliću u Beogradu: 'Nisam kriv'

Beograd: Dragan Bjelogrlić dolazi na suđenje zbog optužbi za nasilno ponašanje
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
1/6
25.03.2022.
u 19:43

Poznati srpski redatelj i glumac Dragan Bjelogrlić (58) prošle je godine priveden nakon što je u hotelu u Nišu s leđa nasrnuo na kolegu Predraga Gagu Antonijevića (63) i udario ga više puta u glavu, a jučer je na Prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo suđenje.

Poznati srpski redatelj i glumac Dragan Bjelogrlić (58) prošle je godine priveden nakon što je u hotelu u Nišu s leđa nasrnuo na kolegu Predraga Gagu Antonijevića (63) i udario ga više puta u glavu, a jučer je na Prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo suđenje.

Njegovi odvjetnici Goran Draganić i Jugoslav Tintor naveli su kako njihov branjenik nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti, a Bjelogrlić je izjavio da ''nije kriv''.

24, March, 2022, Belgrade - The trial of Dragan Bjelorglic for criminal acts of violent behavior before the First Basic Court in Belgrade begins. Goran Draganic, Dragan Bjelogrlic, Jugoslav Tintor. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 24, mart, 2022, Belgrade - Pocetak sudjenja Draganu Bjelorglicu zbog krivicnog dela nasilnickog ponasanja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Photo: Antonio Ahel/ATAImages Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

Kako tvrde odvjetnici, nije došlo do težih povreda, ali ni remećenja javnog reda i mira, a tražili su i da se kao dokazni materijal uvrste i snimke nastale u hotelu u kojem se incident dogodio. Dodali su i kako je Dragan policiji u hotelu dao izjavu nakon čega je pušten, no idući dan su ga dočekale naslovnice s navodima da je '' s leđa napao Antonijevića'' koje nisu točne. Također su predložili i nove svjedoke- glumce Andriju Kuzmanovića i Milana Marića, scenarista Ognjena Glavonića i glazbenika Željka Joksimovića, a sljedeće ročište zakazano je za 7. lipnja

Podsjetimo, krajem kolovoza 2021. godine Bjelogrlić je priveden nakon što je u niškom hotelu Ambasador s leđa napao redatelja Predraga Gagu Antonijevića i udario ga više puta u glavu. Bjelogrliću je tad određeno i zadržavanje u policiji do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Antonijević je rekao kako ga je Bjelogrlić napao zbog toga jer ga je optužio za korupciju, ali ga je smetao i film "Dara iz Jasenovca", za koji je smatra da uopće nije trebao biti snimljen. Dodao je kako je Bjelogrlić dok ga je tukao ponavljao: "J**** te Dara iz Jasenovca."

Bjelogrlić je nakon izlaska iz pritvora rekao kako mu je žao što je odgovorio na neprimjeren način na provokacije koje su bile te večeri i dodao je da te provokacije traju već godinu dana i više. 

- Ja sam čovjek koji drži do svoje časti i spreman sam uvijek braniti svoju čast i dostojanstvo. Nažalost, te noći sam svoju čast branio na pogrešan način - izjavio je tada Bjelogrlić. 

VIDEO>>29. dodjela diskografske nagrade Porin

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Mudlin
Mudlin
19:58 25.03.2022.

Izuzetno važna vijest za civilizaciju, baš vam fala. Još slijedi i objava o janjenju Milevine ovce. Sve to, naravno, za plaću u HRVATSKIM kUnama, kaj ne?

DU
Deleted user
19:55 25.03.2022.

Nije on kriv , nego ruka koja ga je udarala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije