NAPAD NA VJERU

Pokrenuta peticija da se zabrani film o časnim sestrama lezbijkama: 'To je proračunata uvreda za kršćane'

Benedetta
Foto: Promo
1/4
14.04.2022.
u 12:15

Film Paula Verhoevena temelji se na stvarnoj talijanskoj opatici iz 17. stoljeća, Benedetti Carlini, kojoj je oduzet autoritet nakon što je otkrivena njezina veza s drugom redovnicom. Optužili su je i da je lažni stigmatičar - netko tko čudom zadobije tjelesne rane Kristova raspeća

Katolička aktivistička skupina pokrenula je peticiju kojom se osuđuje kino u Belfastu zbog prikazivanja filma "Benedetta" o časnim sestrama lezbijkama na Veliki petak.

Film Paula Verhoevena temelji se na stvarnoj talijanskoj opatici iz 17. stoljeća, Benedetti Carlini, kojoj je oduzet autoritet nakon što je otkrivena njezina veza s drugom redovnicom. Optužili su je i da je lažni stigmatičar - netko tko čudom zadobije tjelesne rane Kristova raspeća.

Irsko društvo za kršćansku civilizaciju (ISCC), čija web stranica dijeli svoje kampanje protiv pobačaja i homoseksualnih brakova, nazvalo je redatelja Paula Verhoevena "prijevarom".

"Ovaj film je prijevara i ništa više od očitog napada na katoličku vjeru", rekao je Damien Murphy, glasnogovornik ISCC-a za Belfast Telegraph.

Film je u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u petak, 15. travnja, ali Murphy je posebno odabrao Queen's Film Theatre u Belfastu, rekavši: “Pokretanje ovog filma na Veliki petak proračunata je uvreda za kršćane posvuda. I sramota za Queen’s Film Theatre u Belfastu što je dopustilo ovo prikazivanje u bilo koje vrijeme, a posebno u ovoj vrlo značajnoj vjerskoj prigodi.”

Peticija ISCC-a, koja je izravno upućena producentu i distributeru filma Mubiju, glasi: “Snažno se protivimo i osuđujemo vašu distribuciju i promociju filma "Benedetta" Paula Verhoevena. To vrijeđa Boga i nebrojene katolike diljem svijeta.”

U peticiji se navodi da film blasfemično prikazuje "nekoliko intenzivnih maženja Isusa s redovnicama", "kipić Presvete Marije koji se koristi kao seks-igračka", te pornografskim prikazivanjem časnih sestara u lezbijskim scenama. 

VIDEO: Maja Šuput javla se nakon 'incidenta s haljinom' 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
13:46 14.04.2022.

meh, gubitak vremena i bespotrebno davanje publiciteta bezveznom filmu. otprilike kao kad su nas bombardirali pricama o one nase dvije bivse casne koje su se zaljubile, otisle iz crkve i sad zive zajedno - da, i kaj sad? koga briga

HR
hrvatin
15:29 15.04.2022.

Rekao je Bog vragu: Cini sto hoces ali neces dokle hoces"Da je Bozja rijec istina svjedoce dogadjanja koja gledamo sirom svijeta.Cijeli ce svijet uskoro pasti na koljena trazeci milost Bozju jer ni Bog ne moze vise podnijeti gadosti koje nam prikazuju antikristi svaki dan

HR
hrvatin
15:34 15.04.2022.

Pozorno biraju vrijeme i teme kojima ce nas obasipati da bi ocrnili i popljuvali sve sto nam je najsvetije. Blagoslovljen Bog i NJegovo Sveto Ime dovijeka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije