Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultra Europe 2023.

Policija noćas na Ultri naplatila 60.000 eura kazni i uhitila kradljivce lančića

Split: Atmosfera prve večeri Ultra Europe Festivala
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
09.07.2023.
u 09:36

Ultra Europe festival još se večeras odvija u Splitu, a nakon toga seli na otoke. Kako bi sve prošlo u redu te partijaneri iz cijelog svijeta bili sigurni brine policija koja je izvijestila o drugoj večeri.

Ultra Europe festival u punom je jeku, a sinoć se na splitskom Parku mladeži ponovno zabavljalo tisuće partijanera iz cijelog svijeta. Festival se još večeras odvija u Splitu, a nakon toga seli na otoke gdje se nastavlja zabava. Ovaj događaj tijekom svih dana privlači oko 140.000 partijanera iz cijelog svijeta, a kako bi sve bilo u redu brine policija.

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska danas je izvijestila kako ni noćas nije bilo nekih većih negativnih sigurnosnih događaja, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine.

No, policija je ipak imala pune ruke posla. Izvijestili su kako je  tijekom noći privedeno 99 osoba, ponovno većina zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i naplaćeno je 60.000,00 eura novčanih kazni.

GALERIJA Pogledajte kako se zabavljali partijaneri u Splitu

 

Split: Atmosfera prve večeri Ultra Europe Festivala
1/29

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sinoć, oko ponoći, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su u zoni održavanja javnog okupljanja muškarcu oduzeli ukupno 142 tablete droge ecstasy, 1,6 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. 

Prijavljeno je šest imovinskih kaznenih djela, od čega jedna krađa i pet drskih krađa, a policija je uhvatila osobu koja se dovodi u vezi s tim te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Također, krađa lančića nastavila se i noćas, a policijski službenici uhitili su četiri strana državljanina. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tijekom večeri 7. i 8. srpnja 2023. godine na mjestu održavanja javnog okupljanja u Splitu oštetili deset osoba tako da su im otrgnuli lančić s vrata.

Na mjestu događaja je obavljen očevid i pregledom terena policijski službenici su na dva mjesta u plastičnim vrećicama pronašli dio otuđenih lančića. Strani državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, policija je jučer izvijestila kako su prve večeri održavanja festivala priveli 98 osoba te naplatili 65.000,00 eura novčanih kazni. Najviši broj prekršaja bio je iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. I prvoga dana je bilo krađe lančića, a policija je tada zbog krađa privela pet osoba.

Inače, sinoć su na glavnoj pozornici Ultre nastupili Mykris, Nora En Pure, Tchami, DJ Snake, Timmy Trumpet i Steve Aoki, a večeras se još očekuju nastupi Fedde Le Granda, Mortena, W˛W, Afrojacka, Martina Garrixa i Alessa

VIDEO Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije