Eurovizija

VIDEO Reakcije se ne stišavaju nakon što je Švicarac razbio trofej: 'To je znak da ga nije ni zaslužio'

Švicarska pobjednik Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
12.05.2024.
u 09:29

Pobjednik Eurovizije Švicarac Nemo razbio je stakleni mikrofon koji je dobio, a u nastavku pogledajte video

Predstavnik Švicarske na ovogodišnjoj Euroviziji Nemo tek što je u ruke dobio stakleni mikrofon, statuu glazbene manifestacije - razbio ju je. U pobjedničkoj izvedbi njegove pjesme i nastupu u ruci je držao kipić, no slučajno ga je i razbio, a sada su se pojavili i komentari na društvenim mrežama. - "To je znak da ga nije trebao ni dobiti", "Sramota", "Nije ga ni zaslužio", samo su neki od komentara na društvenim mrežama. 

Nemo je također dobio i novi trofej. - Preplavili su nas osjećaji. Naš mozak ovako što nije morao procesuirati dosad. Jako smo zahvalni na ovom iskustvu i svim prijateljima koje smo upoznali ovdje. Samo to što smo bili dio ovoga je posebno. Ova pjesma je promijenila naš život i u njoj pričamo svoju priču, a dotaknula je toliko ljudi. Ovo je najluđa stvar koja nam se dogodila. Ovo iskustvo je bilo intenzivno. Nije bilo ugodno cijelo vrijeme. Bilo je puno stvari koje se nisu činile za ljubav i to nas je učinilo tužnima. U isto vrijeme, tu je bilo puno ljubavi i toliko drugačijih kultura, ljudi koji su puni pozitive. To nam je dalo nadu. Ovo je jako posebno za Švicarsku. Imamo toliko dobru glazbenu scenu, ali nije lako izaći iz Švicarske. Imamo toliko dobrih izvođača i ovo bi mogla biti platforma za sve njih - kazao je pobjednik koji se inače identificira kao nebinarna osoba. 

 

Podsjetimo, Švicarska je osvojila Euroviziju, a Hrvatska je završila na drugom mjestu. Do samog kraja glasanja bilo je neizvjesno, a iako je naš Baby Lasagna dobio najviše glasova publike, presudili su glasovi žirija koji su Švicarcu Nemu donijeli pobjedu. Naš Baby Lasagna u trenutku proglašenja pobjednika zapljeskao je svojoj najvećoj konkurenciji. Švicarski izvođač s pjesmom "The Code" pobijedio je na 68. eurovizijskom pjevačkom natjecanju u subotu u švedskom Malmöu. Hrvatski izvođač Baby Lasagna zauzeo je drugo mjesto. Švicarska je osvojila sve zajedno 591 bod, dok je Hrvatska ostala na 547 bodova.

 

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Nemo su razbili osvojeni trofej, u trenutku ushita mikrofon je ispao i razbio se

Švicarska pobjednik Eurosonga
1/21

 

Ako se prisjetimo, ista se situacija dogodila i prošle godine, kada je slavila švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo ispred Finca Kaarije, koji je pjevao pjesmu Cha Cha Cha. Kaarija, prošlogodišnji miljenik publike, osvojio je 526 bodova, a Loreen 583. Šveđanka je od žirija dobila čak 340 bodova, dok je Finac dobio njih "tek" 150. Publika je glasove raspodijelila drugačije, Loreen je dobila 243 boda, a Kaarija 376, no ni to nije bilo dovoljno da se promijeni ukupan poredak.

Inače, ovo je najbolji hrvatski plasman na Euroviziji otkako je samostalna. Iza umjetničkog imena Baby Lasagna nalazi se Marko Purišić, 28-godišnji Umažanin koji je glazbeno iskustvo stjecao u heavy metal bandu Manntra.  Purišić je na ovogodišnju Doru prvo upao kao rezerva, a u službeno natjecanje uvršten je nakon odustajanja pjevačice Zse Zse i uvjerljivo je pobijedio. Sam je autor pjesme "Rim Tim Tagi Dim" koja je gotovo od prvog trenutka bila prvi izbor kladioničara i najveći favorit za pobjedu u Malmöu.

 

VIDEO: Baby Lasagna: Drago mi je što smo dobro prošli kod publike, oni su ti koji dolaze na koncerte

Komentara 53

KO
komentatorv3
10:14 12.05.2024.

“Identificira se kao” …ma kaj me briga kak se ovaj identificira, vidim da je musko, a on moze rec kaj oce xd bolesnoce nebazirane na ni znanosti ni prirodi. zakaj ugadjati bolesnicima mesto im dat strucnu pomoc?

ED
edvardl
09:52 12.05.2024.

Sramota, ja sam mislio da je to natjecanje za LJUDE!?

ZP
Zabranjen pristup
10:07 12.05.2024.

Zanimljivo da smijete jos napisati da je to on a ne ona ili ono. Cuvajte se kazne u VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije