Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi trendovi

Poznati muškarci obožavaju lakirati nokte, a na tome su odlučili i zarađivati

Foto: Profimedia
1/10
29.01.2023.
u 08:00

Muškarci nisu počeli lakirati nokte tek nedavno, štoviše, među alternativcima takvo je ukrašavanje prisutno već desetljećima, ali možemo reći da je u posljednjih nekoliko godina postalo 'mainstream' jer sada šarane nokte imaju zvijezde čije pjesme na YouTubeu imaju i više od 100 milijuna pregleda.

Muškarci koji se šminkaju, lakiraju nokte i nose odjeću s ženskog odjela više nisu rijetkost. Brojni poznati glumci i glazbenici eksperimentiraju sa svojim izgledom, a neki su se bacili i u poduzetničke vode te sada njihovo ime stoji na lakovima i šminki. 
Muškarci nisu počeli lakirati nokte tek nedavno, štoviše, među alternativcima takvo je ukrašavanje prisutno već desetljećima, ali možemo reći da je u posljednjih nekoliko godina postalo 'mainstream' jer sada šarane nokte imaju zvijezde čije pjesme na YouTubeu imaju i više od 100 milijuna pregleda. 

Bivši dečko Kim Kardashian, komičar Pete Davidson, glazbenik Harry Styles, Machine Gun Kelly i Lil' Nas X sao su neki od muškaraca koji idu na manikure i biraju šarene boje i dezene na svojim noktima. 
Američki mediji tvrde kako je upravo Harry Styles začetnik ovog trenda. On već godinama nosi lak za nokte koji uvijek izgledaju veselo i pozitivno. Zbog toga nikoga nije začudilo kada je 2021. lansirao svoj brend Pleasing, te predstavio svoje lakove za nokte. Prvo su u ponudi bile samo četiri nijanse, a kasnije je proširio liniju i uključio i sjenila za oči, odjeću i neke proizvode za njegu kože.

Nakon njega svoj brend UNDN/LAQR je lansirao Machine Gun Kelly. U ponudi je imao na početku oko 10 boja. Rekao je da se na ovaj korak odlučio jer "individualizam umire". 

Njegovi lakovi kreirani su tako da se lako može nanositi više boja na jedan nokat i da ih se može miješati. 

U ovu utrku za profitom ubacio se i reper Tyler the Creator koji je svoju liniju odjeće i obuće obogatio s lakovima za nokte i parfemima. 

Rasprave oko muškaraca koji se šminkaju i lakiraju nokte počele voditi nakon što je talijanski sastav Maneskin pobijedio je na Eurosongu. Mnogi su se tada okomili na izgled frontmena benda Damianom Davidom.  Njegova poduža kosa, šminka i lakirani nokti podijelili su mišljenja mnogih.

 Dok su ga neki slave kao novog seks-simbola, drugi se zgražaju, tvrdeći da zbog načina na koji se predstavlja na pozornici i u javnosti nije pravi muškarac. Ipak, mnogi koji su upućeni u brojne žanrove glazbe znaju da Damiano nije prvi muškarac koji je oči naglasio crnom olovkom ili nalakirao nokte. 
Već sedamdesetih godina prošlog stoljeća šminku je nosio glazbenik Alice Cooper kako bi izgledao dramatičnije na pozornici, a opcrtavati oči nije prestao ni danas, kada se bliži 80. rođendanu.

Čak ni Bob Dylan, koji je nedavno proslavio 81. rođendan, nije odolio bojama na licu. Šminku su nosili i David Bowie i brojni glazbenici koji su se proslavili glam-rockom. Eksperimentirali su i s odjećom. A u 90-ima su u Seattleu i na stranicama glazbenih časopisa u cvjetnim haljinama paradirali Kurt Cobain, Krist Novoselić i Dave Grohl - članovi Nirvane. Jedan od najpopularnijih žanrova glazbe 2000-ih bio je nu-metal. Bendovi Linkin Park, Korn, Crazy Town i Limp Bizkit bili su samo neki od izvođača koji su se šminkali i lakirali nokte. I u to vrijeme oni su bili među seks-simbolima, a posteri s njihovim likovima krasili su zidove obožavateljica i obožavatelja. Oni su trenutačno najbliži situaciji koju vidimo danas, jer osim što se vraćaju lakirani nokti na muškarcima, vraćaju se i drugi modni i glazbeni trendovi koji su bili popularni u vrijeme kad je većina današnjih milenijalaca bila u tinejdžerskoj dobi. 

VIDEO Glazbenik se razvodi nakon 12 godina braka, s uskoro bivšom suprugom je bio u vezi 22 godine

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije