Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANABISOVO ULJE

Predsjednica i ministar odgovorili Niki Antolos nakon njenog dramatičnog pisma

Nika Antolos
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
12.02.2019.
u 17:03

Od srca Vam hvala, predsjednice, što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom, te srcem poslušali nas vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života -napisala je NIka

Nika Antolos, bivša pjevačica grupe Femminem na Instagramu je objavila odgovore koje su joj poslali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministar zdravstva Milan Kujundžić. Podsjetimo, Nika boluje od multiple skleroze, a nedavno je uputila otvoreno pismo predsjednici u kojem je kazala kako će biti prisiljena ići u Sloveniju po ulje kanabisa, koje joj olakšava bolove. Tako je odmah najavila da će prekršiti zakon.

- Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i gospodina Kujundžića, točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala, predsjednice, što ste odgovorili posebno napisanom porukom, a ne kopijom, te srcem poslušali nas vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života. Pratit ću i nadalje javno sve što se događa,nastaviti iznositi činjenice i vikati 'problem' kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje Vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve što i činimo. Hvala - napisala je Nika i objavila oba dopisa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stigao mi je odgovor predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic i gospodina Kujundžića,točnije ministarstva zdravstva. Od srca Vam hvala @predsjednicarh sto ste odgovorili posebno napisanom porukom,a ne kopijom, te srcem poslušali nas vapaj. Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života.. Pratiti ću i nadalje javno sve sto se događa,nastaviti iznositi činjenice i vikati ,,problem” kad on jest. Čekamo kvalitetno koncentrirano ulje u ljekarnama po prihvatljivim cijenama, u suprotnom nećemo smatrati problem riješenim. Imamo pravo tražiti od svoje vlade da vlada za dobrobit svoga naroda i to je sve sto i činimo. Hvala... ♥️ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ________________________________________________________ #freehuanito #freetheplant #cannabisoil

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀•𝐍𝐢𝐤𝐚 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐥𝐨𝐬• (@____nika_antolos____) on

- Poštovana gospođo Antolos, prije svega dopustite mi izraziti iskreno suosjećanje zbog vašeg zdravstvenog stanja. Primila sam vaše pismo i u potpunosti razumijem vašu situaciju koju posebno teškom čini vaše majčinstvo i vaša opravdana i razumljiva želja da svojoj djevojčice pružite svu pažnju koju ona traži i zaslužuje. Nažalost, u Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobnom tešku fizičku bol. Stoga nastojim u potpunosti sagledati problem o kojem govorite i potrebu da se svima vama olakša situacija. Pritom podsjećam na činjenicu da predlaganje ili izmjena zakona nisu u nadležnosti Predsjednice Republike. No, nastavit ću pratiti ovaj problem i u skladu sa spomenutim ovlastima nastojati pridonijeti pronalaženju rješenja u odnosu na odgovorna državna tijela i u skladu s komparativnom praksom modernih i razvijenih država. Ukoliko imate potrebu iznijeti odgovarajuće podatke ili činjenice, uvijek ste dobrodošli u mojem uredu, s poštovanjem, Kolinda Grabar Kitarović - odgovorila je predsjednica.

Iz Ministarstva zdravstva odgovorili su kako su zbog male potražnje i potrošnje u proteklom razdoblju određene količine uvezenih pripravaka ulja na bazi kanabisa po isteku roka valjanosti morale biti uništene, te iz navedenih razloga nove količine nisu bile naručene te da je u tijeku postupak uvoza novih količina.

Pogledajte video: Kandidati 10. Sezone swhowa ‘Ljubav je na selu’

Ključne riječi

Komentara 16

PR
Princeza
17:16 12.02.2019.

Slazem se sa predsjednicom. Nece ona zakon mijenjati. Ova je nesto pomijesala tzv.pjevacica.

Avatar Danijel.Hrzic
Danijel.Hrzic
17:26 12.02.2019.

U Hrvatskoj je puno bolesnih a vode ju psiho-sociopati kao i uostalom cijeli svijet.... Psiho sociopatije je teški oblik psihijatrijskog poremečaja koji se ogleda u nedostatku ikakve sućuti, empatije prema ikojem živom biću, čovjeku ili životinji, njegovom životu ili patnji.... Ne podsječa li vas to na djelovanje političara u skoro svim sferama društva... Kujunđićeve reakcije kao primjer kod spinraze za djecu ili kad dijete ure u bolnici zbog nemara, čovjek na ulici umre također zbog nemara ministra zdravstva, Murganićkina izjava kada načelnik prebije ženu-DOGAĐA SE, Lalovac prebio prije 2 godine vlastitu ženu bolesnu od raka jer mu je otkrila poruke u mobitelu od ljubavnice....Mislim da ne treba dalje nabrajat..

AL
Alkana
19:28 12.02.2019.

Nadaam se da će svi ovako bolesni i potrebni dobiti što prije pravi lijek koji već postoji i može se u drugim državama nabaviti. Ali ne smije se odugovlačiti, lijek treba hitno biti dostupan bolesnima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije