TUGA NA PRISAVLJU

Preminula dugogodišnja HRT-ovka, kolege se opraštaju: Uvijek se trudila u kaosu držati sve pod kontrolom

HRT
04.09.2024.
u 14:51

Ružica Tesar Kelčec kao glavni realizator Informativnog programa nosila se s brojnim izazovima: od teških ratnih godina 1991., preko poslijeratnih vremena, realizacije svih izbornih emisija, pa sve do pritiska izazvanog pandemijom COVID-19, poplavama, potresima i zadnjim izborima za Europski parlament

S tugom u srcu opraštamo se od naše drage kolegice Ružice Tesar Kelčec, koja je u svima nama ostavila neizbrisiv trag svojim profesionalizmom, hrabrošću i nesebičnim radom. Uvijek tiha i samozatajna, bila je istinski primjer unutarnje snage i posvećenosti, piše HRT na svojim stranicama opraštajući se od kolegice koja je iznenada preminula u 58. godini

"Kroz dugi niz godina, kao glavni realizator Informativnog programa nosila se s brojnim izazovima: od teških ratnih godina 1991., preko poslijeratnih vremena, realizacije svih izbornih emisija, pa sve do pritiska izazvanog pandemijom COVID-19, poplavama, potresima i zadnjim izborima za Europski parlament. Svoj radni put završila je kao glavni realizator središnjeg TV Dnevnika gdje je u svakom trenutku, pod velikim pritiskom, ostala smirena, učinkovita i uvijek spremna brzo riješiti iznenadni problem", napisali su njezini kolege s HRT-a. Dodaju kako je Ružica bila omiljena među kolegama i na nju su se svi mogli osloniti. 

VEZANI ČLANCI

"Njezin doprinos nije se mjerio samo u obavljenom poslu, nego i u ljubaznosti, toplini i podršci koju je nesebično dijelila s nama. Nedostajat će nam njezina mudrost, posvećenost i prisutnost. Zauvijek ćemo je pamtiti kao izuzetnu kolegicu i dragu prijateljicu. Neka joj je vječna slava i hvala. Ispraćaj drage naše Ružice bit će u petak 6. rujna u 10 sati na Mirogoju, Krematorij - Velika dvorana.", piše HRT. Od svoje kolegice lijepim riječima se oprostio i Denis Latin.

"Svi mi zaposleni u Informativno-medijskom servisu HRT-a danas se opraštamo od naše drage kolegice Ružice Tesar s kojom radimo još od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naša predivna i samozatajna Ružica radila je sve najvažnije i najveće projekte Informativnog programa u različitim epohama društvenog razvoja. Uvijek se trudila u tom kaosu držati sve pod kontrolom. Novinare, urednike i voditelje spašavala je od grešaka u kritičnim trenucima, emisije koje radila svakog dana smatraju se najstresnijima u našem poslu. I tako, iz dana u dan, više od 35 godina održavala je status vrhunske profesionalke. Njena toplina, blagost i osjećaj za ljude svima će nam jako nedostajati i mislim da je neće biti moguće više ikada nadomjestiti. Počivala u miru, draga naša Ruška!

GALERIJA Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

1/37

Komentara 9

RO
robertmark
14:58 04.09.2024.

Hvala njoj za sve i neka joj je laka hrvatska zemlja, a bila je maknuta kada je HRT preuzela komunjarska banda na čelu sa galićem

HA
Haha
15:31 04.09.2024.

Pocivala u miru Bozjem.

Avatar rubinet
rubinet
17:32 04.09.2024.

Ostat će upamćena kao vrhunska tv profesionalka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije