STJEPAN FILIPOVIĆ

Preminuo dugogodišnji novinar HRT-a: 'Umjetnost je volio u svim njezinim oblicima'

Stjepan Filipović
HRT
19.09.2024.
u 12:52

Utjelovio je svojim radom i svojom osobnošću poznati "osječki ekumenizam", stekao prijatelje i suradnike u svim vjerskim zajednicama Slavonije i Baranje, od pravoslavnih, protestantskih do islamske, snimao je vjernike na blagdanskim i prigodnim okupljanjima te narodne običaje, istaknuli su s Radio Osijeka

U Osijeku je preminuo dugogodišnji novinar, reporter, urednik, spiker i voditelj spikerske škole Stjepan Filipović, objavili su s HRT Radio Osijeka

Na svom Radiju nije tek radio – on ga je živio i volio cijeli svoj radni vijek. K nama je došao početkom devedesetih, na spikersku audiciju. Markantni duboki muški glas nije prošao nezapaženo i ubrzo je postao jedan od nas.

Nakon rata, kada smo pokrenuli prvu vjersku emisiju na ovom prostoru "Svjetlost", sudjeluje u kreiranju i realizaciji sadržaja te uspješno spaja ljubav prema vjeri, duhovnoj glazbi i vjerskoj tematici sa svakodnevnim radnim zadacima.

Utjelovio je svojim radom i svojom osobnošću, poznati "osječki ekumenizam", stekao prijatelje i suradnike u svim vjerskim zajednicama Slavonije i Baranje, od pravoslavnih, protestantskih do islamske, snimao je vjernike na blagdanskim i prigodnim okupljanjima te narodne običaje. Kao posvećeni vjernik aktivan u životu župskih zajednica, svirao je orgulje, pjevao u župskim zborovima, a neke je i osobno vodio. Umjetnost je volio u svim njezinim oblicima, pa je posljednjih godina bio posvećen i umjetničkoj fotografiji. 

VEZANI ČLANCI: 

Profesionalno se razvijao i kao novinar, izvjestitelj s terena, urednik i voditelj specijaliziran za vjerske sadržaje, no i za sve druge koje je posao donio pred njega: politiku, gospodarstvo, kulturu. Najvećim je profesionalnim postignućem smatrao sukomentatorstvo u prijenosu mise Ivana Pavla drugog u prigodi posjeta tadašnjoj Đakovačko-srijemskoj biskupiji te praćenje Papina pohoda istoku Hrvatske.

Za iskrene je vjernike, a Stjepan je vjeru svjedočio cijelim svojim životom, smrt tek radosni susret s Gospodinom. Otišao je tiho i samozatajno, tako je i živio. Mi ga ispraćamo s ljubavlju i tugom jer smo izgubili suradnika, prijatelja i dobrog duha redakcije, objavili su njegove kolege. 

VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini – samo je nebo granica'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije