Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 65. GODINI

Preminuo jedan od ključnih ljudi 'Simpsona', na kultnoj seriji radio je pola života

Chris Ledesma
Foto: Twitter
1/3
03.01.2023.
u 14:06

Chris Ledesma radio je na popularnom animiranom sitcomu kao glazbeni urednik od njegove premijere 1989. i radio je na svakoj epizodi 33 godine dok nije odstupio s dužnosti u svibnju 2022.

Glazbeni urednik Simpsonovih Chris Ledesma preminuo je u dobi od 64 godine, a dugogodišnji sitcom odaje počast ljubaznom i talentiranom čovjeku, istaknuli su.

Chris je radio na popularnom animiranom sitcomu od njegove premijere 1989. i to na svakoj epizodi 33 godine dok nije odstupio s dužnosti u svibnju 2022. 

Serija je u posljednjoj epizodi odala počast dugogodišnjem glazbenom uredniku s naslovnom karticom na kojoj je pisalo: "U sjećanje na Chrisa Ledesmu." Emotivna poruka prikazana je ispod animirane verzije Chrisa, koji je sjedio na kultnoj sofi Simpsonovih uz Homera, Marge, Lisu, Maggie i Barta.

Članovi ekipe Simpsonovih oglasili su se na Twitteru kako bi odali počast svom kolegi nakon tužne vijesti o njegovoj smrti.
Scenaristica Carolyn Omine napisala je: "Chris Ledesma je bio drag čovjek koji je volio svoj posao i bio je stvarno, jako dobar u njemu. Nedostaje nam."

"Chris Ledesma bio je sladak, šašav tip s ogromnim srcem — njegov nevjerojatan glazbeni život odvijo se tijekom 33 godine", napisao je izvršni producent i showrunner Matt Selman. Službena stranica Simpsonovih na Twitteru također je retvitala niz počasti Chrisu. U rujnu 2021. Chris je na Twitteru obilježio značajnu prekretnicu jer je potvrdio da je na Simpsonima radio pola svog života.

 

"Danas je značajna prekretnica za mene. Imam 23.242 dana, radio sam na Simpsonima 11.621 dan. Rođen 28.1.1958., prvi dan #TheSimpsons 22.11.1989. Malo tko može reći da je doslovno pola života radio na bilo kojem poslu", napisao je Chris
Ledesma. Cijeli život živio je u južnoj Kaliforniji, studirao je orkestralno dirigiranje na Kalifornijskom institutu za umjetnost i Glazbenom konzervatoriju u San Franciscu. Počeo je svirati klavir u dobi od tri godine i zaslužan je za rad na igranim filmovima uključujući Pure Country, Robin Hood: Men in Tights i Blast from the Past.

Chris je prvi put ušao u showbiz 1984. kao turistički vodič u Universal Studios Hollywood prije nego što je počeo raditi na Simpsonima i glazbenom uređivanju svake pojedine epizode tijekom 33 godine. Sa suprugom Michelle bio je u braku 39 godina i zajedno imaju dvije kćeri. Postao je djed 2010. godine. 

VIDEO Slavni koji su nas napustili 2022. godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije