BRAČNI PROBLEMI ILI NEŠTO DRUGO

Razvod za spas imovine?

Zoran Mamić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
07.10.2016.
u 08:33

Zatraži li USKOK zapljenu imovine, prvo će zaplijenili onaj dio koji pripada okrivljenicima. Da bi se zaplijenila polovina bračne imovine koju su nakon razvoda dobile supruge, treba vremena...

Ljubavni brodolomi Zorana Mamića i njegova nećaka, Zdravkova sina Marija Mamića, i dalje su vodeće teme na društvenoj sceni u zemlji. Mnogi raspravljaju o razlozima istodobog kraha brakova obojice Mamića, a ima i onih koji misle kako je to način da Mamići zadrže dio imovine, barem još neko vrijeme. Naime, prema hrvatskom zakonu, nakon razvoda braka svakom supružniku pripada polovina bračne stečevine. U slučaju da USKOK u nastavku postupka protiv Mamićevih zatraži zapljenu imovine, prvo bi zaplijenili samo dio imovine Mamića, a dok bi se zaplijenila polovina koju su nakon razvoda dobile njihove supruge, prošlo bi dosta vremena.

Manevarski prostor za reakciju

– Ne bi to bio prvi put u Hrvatskoj da se na taj način eskivira USKOK ili Porezna uprava. Okrivljenici mogu prebaciti dio svoje imovine na rođake, prijatelje ili poslovne partnere, a dok se svi ti ugovori pobiju na sudu, prođe puno vremena, a oni dobiju manevarski prostor za reakciju – objasnio nam je odvjetnik Marko Fuštin.

Podsjetimo, USKOK je u travnju podigao optužnicu protiv braće Mamić, bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara da su oštetili Dinamo za malo manje od 116 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. U transferima koji su se odvijali preko off-shore tvrtki sudjelovao je navodno i Mario Mamić. Spašavaju li razvodima Mamići imovinu ili doista imaju bračnih problema, pokazat će vrijeme.

>>Prebolio razvod: Zoran Mamić 'zapeo' za 20 godina mlađu manekenku

Ključne riječi

Komentara 16

NE
Neonacionalist
10:18 07.10.2016.

Zašto komunjare toliko vole uzimati tuđu imovinu .

NE
nemanatrag
10:09 07.10.2016.

"vodeće teme na društvenoj sceni u zemlji"..... odvratne žute teme koje forsiraju mediji i nitko drugi...

CI
cirep
12:18 07.10.2016.

Samo u hrvatskim medijima postoji ovakvo podlo seciranje i naslovi s upitnicima. To nije novinarstvo, a partijski uskok i vi mediji niste sud. Obično se ovakvi članci forsiraju jer partijski represivni aparat nema nikakve dokaze o kriminalu, pa samo gomilajuaju indicije i tim indicijama hrane komentatorske trolove koji siju mržnju i izopačenu percepciju na račun Mamića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije