Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEK SA ZLATNIM KIPIĆEM

Sam Mendes – prvi oskarovac koji će režirati Bonda?

Sam Mendes
Reuters
06.01.2010.
u 18:51

Sam Mendes, koji je debitantskim filmom "Vrtlog života" osvojio Oscara, u pregovorima je s Eon Productions oko režiranja 23. filma o Jamesu Bondu.

Suprug Kate Winslet i cijenjeni kazališni redatelj koji se na filmu uglavnom istaknuo dramama poput uspješnog "Vrtloga života" ("American Beauty") i ne toliko uspješnog "Puta oslobođenja" ("Revolutionary Road") nije baš uobičajen izbor za film o Bondu, ali baš s njim pregovaraju Michael Wilson i Barbara Broccoli za snimanje 23. po redu pustolovine tajnog agenta s dozvolom za ubijanje.

Još se ne zna ni kako bi se taj film mogao zvati – jedini neiskorišteni originalni Flemingovi naslovi su "James Bond u New Yorku" i "Hildebrandov raritet" – ali se zna da će Bond opet biti Daniel Craig, s kojim je Mendes već surađivao u "Putu do uništenja". Scenarij bi uz dosadašnji uspješan dvojac (Neal Purvis i Robert Wade) trebao kao treći pisati Peter Morgan, scenarist "Kraljice" i "Frost/Nixona" koji je zbog toga zahtjevnog zadatka odustao od svojega redateljskog debija, a snimanje bi ako Mendes bude angažiran moglo početi već u lipnju ove godine.

Kritičari su podijeljeni – dok neki smatraju da bi Mendesu bilo bolje da se vrati u kazalište i zaboravi na Jamesa Bonda, drugi smatraju to neuobičajenim pokusom koji bi mogao imati izgleda da bude vrlo uspješan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije