Tri, dva, jedan – kuhaj!

Sandra i Ana od Pažanina dobile tek tri boda: 'Nema šanse da je štrukla bila sirova!'

Foto: RTL
1/6
14.02.2022.
u 23:25

Na kraju ovog tjedna još jedan par će napustiti show, a najlošije plasirani prije toga će odmjeriti snage u kulinarskom dvoboju.

U novom tjednu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' tema zadatka je i dalje 'Domaće je domaće', a natjecatelji će ovoga puta kuhati jela Hrvatskog zagorja…

Kandidati su dobili dvije bazne namirnice: pureći batak i zabatak i svježi sir. Zadatak im je bio da iz Sparove tržnice uzmu ostale namirnice potrebne za štrukle, mlince i pureći batak i zabatak. Za pripremu triju jela imaju 75 minuta. Na kraju ovog tjedna još jedan par će napustiti show, a najlošije plasirani prije toga će odmjeriti snage u kulinarskom dvoboju.

''Moraju paziti da me danas oraspolože'', rekao je Špiček koji više nego dobro poznaje jela Hrvatskog zagorja.

Dok je većina komentirala kako se veseli zadatku s poznatim namirnicama, mama Mirjana i kći Nevena bile su malo skeptične. ''Znamo sve, ali nikad štrukle nisam radila, nadam se da ću znati razvući tijesto'', komentirala je Mirjana, a slično misli i Petra, kojoj su zagorske štrukle nepoznanica. Kad su Željka, Ivan i Tomislav došli među natjecatelje, bili su zadovoljni viđenim, a Pažanin je pohvalio mamu i kćer Cokarić, koje su mu otkrile da će njihove štrukle biti dalmatinske.

Foto: RTL/Screenshot
Kći Petra i tata Dalibor imali su muke s razvlačenjem tijesta za štrukle pa im je u pomoć priskočila Sandra, objasnivši da im nedostaje tople svinjske masti kojom moraju premazati tijesto kako im ne bi pucalo. Kada su Željka i Špiček došli do njihove radne jedinice jedino su mogli vidjeti gotove štrukle, pa su ih na kraju i pohvalili, a Špiček im je otkrio kako je on prvi put zamijesio tijesto uz telefonsku pomoć svoje bake.

Došlo je vrijeme i za kušanje zagorskih delicija, a prvi su pred žiri stali Danilo i Ante. ''Ovo vaše meso je lijepo zapečeno, mlinci su vam mrvicu grublji, ali sve je dobro pogođeno kod začina, a i štrukli su ukusni. U Zagorju ste se bolje snašli nego doma'', rekla je Željka. Špiček se nije složio. ''Nisu se dovoljno zapekli štrukli, a i ostalo nije vrhunski kako bi trebalo biti'', rekao je Tomek.

Željka im je dala osam, Špiček šest, a Pažanin sedam – ukupno dobar 21 bod.

Sljedeći su na redu bili Juan i Ivana. ''Izvana lijepo zapečena korica, ali nedostajalo je vremena da se meso zapeče iznutra'', rekla im je Željka i dodala da je bilo moguće puno bolje to odraditi od ovoga što su oni servirali. ''Na najsigurnijim stvarima čovjek na kraju i padne jer vam je ušlo u naviku to raditi. 

Špiček je dao šesticu, Pažanin peticu, a Željka sedmicu – ukupno 18 bodova.

Snježana i Mario nisu baš sretni došli pred žiri jer im je purica bila napola sirova. Šipek je gunđao jer im je Mario rezao puricu dotaknuvši je rukama umjesto vilicom. ''Nismo na dvoru Veliki Tabor na večeri plemića pa da primiš batak u ruku i jedeš ga rukama'', ljut je bio zagorski šef te dodao da im je purica nedovoljna pečena.
Pažanin im je dao četiri, Željka šest i Špiček također šest – ukupno 16 bodova.

Baka Marija i Ante sretno su servirali žiriju svoje zagorske delicije iako je purica bila krvava iznutra. ''Pohvale Ante za mlince, a i meso je lijepo posoljeno, ali problemi su s pečenjem'', objasnio je Špiček dodajući da su mu štrukli bili super jer je Marija dodala  malo šećera. ''Ante, meni su vaši mlinci najbolji do sada!'', pohvalila je i Željka Antu.Sva tri člana žirija okrenula su petice – ukupno 15 bodova.

Sljedeće su svoja jela servirale Ana i Sandra, zadovoljne kako su ispekle meso naglasivši da su danas 'na svom terenu'. Željka je pohvalila mlince prijateljica. ''Štrukli su vam super, imate neku svilenu strukturu'', zaključila je. Pažanin je, pak, rekao da su mu štrukli sirovi kao i meso. ''Nema šanse da je štrukla bila sirova'', rekla je Sandra. Špiček je dao šest, Pažanin tri, a Željka šest – ukupno 15 bodova.

Foto: RTL/Screenshot

Petra i Dalibor u strahu su narezali puricu pred žirijem. ''Štrukli nisu baš uspješni, ali za razliku od ostalih kandidata, vaša pečenka može proći 80 posto'', rekao im je Pažanin. 
I ponovno su sva tri člana žirija dala pet bodova – ukupno 15.

Mama i kći Cokarić servirale su sirovu puricu, a žiri, osim toga, nije bio zadovoljan ni mlincima. Oko štrukli bili su podijeljenog mišljenja. ''Vaša štrukla mi je najbolja večeras, nadjev je divan'', rekao im je Pažanin. ''Meso vam je najsirovije do sada'', rekao je Špiček. Žiri je opet bio jednoglasan, no ovoga puta svi su okrenuli četvorke – ukupno najnižih 12 bodova.

Najviše bodova, čak 21, u novom tjednu dobili su Danilo i Ante dok su mama i kći Cokarić završile na dnu tablice sa samo 12 bodova.Kakav zagorski zadatak natjecatelje čeka sutra, gledatelji će doznati u 21 sat u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

VIDEO Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije