Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Janković

Sjećate ga se? U Zabranjenom pušenju otpjevao je neke od najvećih hitova, a danas ga ne viđamo često

Foto: Screenshot Youtube
1/11
10.04.2022.
u 09:00

Iako nije često u javnosti, sada je napravio iznimku i pojavio se na 50. obljetnici kultnog filma "Valter brani Sarajevo" koja je ovaj tjedan obilježena u Beogradu.

Glazbenik, skladatelj i glumac Nenad Janković (59), koji je poznatiji kao Nele Karajlić, bio je prvi pjevač legendarnog benda Zabranjeno pušenje. Iako nije često u javnosti, sada je napravio iznimku i pojavio se na 50. obljetnici kultnog filma "Valter brani Sarajevo" koja je ovaj tjedan obilježena u Beogradu. Naime, upravo je taj film inspirirao prvi studijski album Zabranjenog pušenja "Das ist Walter", koji je objavljen u lipnju 1984. godine.

06, April, 2022, Belgrade - The cult film "Walter Defends Sarajevo" premiered 50 years ago in Sarajevo's Skenderija and still holds the record for the number of viewers of a film produced in the former Yugoslavia. the significance of this film, its success especially in China, about Bata Zivojinovic, anecdotes from the shooting and other interesting things related to this cult achievement. Nele Karajlic. Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages 06, april, 2022, Beograd - Kultni film "Valter brani Sarajevo" premijerno je prikazan pre 50 godina u sarajevskoj Skenderiji i jos uvek drzi rekord po broju gledalaca jednog filma proizvedenog na podrucju bivse Jugoslavije i tim povodom u restoranu Walter u trznom centru Galerija okupili su oni koji su najpozvaniji da govore o znacaju ovog filma, njegovom uspehu posebno u Kini, o Bati Zivojinovicu, anegdotama sa snimanja i drugim zanimljivostima vezanim za ovo kultno ostvarenje. Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Mateja Stanisavljevic

Nele je otpjevao neke od najvećih hitova Zabranjenog pušenja poput "Zenica Blues", "Guzonjin sin", "Hadžija ili bos" i "Balada o Pišnji i Žugi". Za vrijeme uspona hit benda pokrenuo je i legendarnu emisiju "Top lista nadrealista".

Podsjetimo, bend je napustio 1992. godine kad se iz Sarajeva preselio u Beograd, a na mjestu pjevača zamijenio ga je kolega iz benda Damir Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, s kojim je napisao i skladao većinu pjesama.

Nakon odlaska iz Zabranjenog pušenja, Karajlić je osnovao novu grupu - The No Smoking Orchestra.

VIDEO Ivana Kindl progovorila o svojoj borbi s bolesti, sprema se na operaciju: "Bolovi su se s vremena na vrijeme pojačavali"

 

 

Komentara 7

IL
ilustrator
09:12 10.04.2022.

zašto je nele napustio sarajevo i otišao u beograd 92? ako tko zna..

ZG
zgrio
11:59 10.04.2022.

Piše da ima četiri komentara a nijednoga. Da nisu nepoćudni ???

VI
Vitorio
21:47 12.04.2022.

Hrvati su iz Sarajeva otišli u Zagreb, Srbi u Beograd. U cemu je problem? Drag mi je Sejo , ali bez Neleta nema Pušenja . A jalnuši neka krepaju od mržnje .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije