iznenadila našeg glumca

Sjećate li se 'Tonke' iz legendarnog hita Novih fosila? Nakon dugo vremena snimljena je u javnosti: 'Predivna žena'

Split: Presnimke fotografija skladatelja Mom?ila Popadi?a
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
28.10.2022.
u 13:42

Tonka Čović Popadić rijetko se pojavljuje u javnosti, a sinoć je svojim prisustvom u šibenskom kazalištu razveselila i našeg glumca Sinišu Popovića koji nije propustio priliku da se fotografija s glavnom aktericom legendarnog hita nakon premijere prestave 'Prijevara'.

"Tonka, reci cvrčak, Tonka, reci more...Brzo nešto reci da ne bude gore", stihovi su jedna od najljepših ljubavnih pjesama Novih fosila za koju je osamdesetih godina glazbu napisao Rajko Dujmić, a tekst Momčilo Popadić Pop koji je pjesmu posvetio svojoj supruzi, Splićanki Tonki Čović Popadić.

Tonka se rijetko pojavljuje u javnosti, a sinoć je svojim prisustvom u šibenskom kazalištu razveselila i našeg glumca Sinišu Popovića koji nije propustio priliku da se fotografija s glavnom aktericom legendarnog hita nakon premijere predstave 'Prijevara'. 

Inače, predstavu je režirao Branko Ivanka, a glumačku postavu predvodi upravo Popović iz HNK Zagreb. 

 - Ono kad navikneš da ti na premijere dolaze brojni uglednici, a onda te svojim dolaskom počasti Tonka, ona iz Popine pjesme... , Tonka reci cvrčak, Tonka reci more...- napisao je Siniša u opisu fotografije i razveselio svoje pratitelje. "Mijenjala bi sto tih uglednika za jednu Tonku", poručila je jedna od pratiteljica ispod fotografije, a oduševljenje nisu krili ni drugi. "Predivna žena", "Čestitke i za premijeru i za Tonku", nizali su se komentari. 

Udovica Momčila Popadića svojedobno se za medije prisjetila kako je nastala pjesma koja već četiri desetljeća živi na glazbenoj sceni.  - Pope je bio kod Rajka u kući u Zagrebu, a ja u Splitu. Pope je napisao pjesmu, a Rajko mu je rekao da si je stavi u zbirku. Dok mu je preko ramena škiljio i već je komponirao. Nazvali su me u prilično 'netrezvenom' stanju i pjevali mi je preko telefona - prisjetila se Tonka Čović Popadić nastajanja pjesme za Slobodnu Dalmaciju. Podsjetimo, pjesma je nastala, kako su autori svojedobno otkrili, zbog toga što glavna akterica pjesme ne može reći slovo "r".

VIDEO Anđa Marić prošetala pistom nakon dugo vremena

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:37 28.10.2022.

Ajoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije