NIJE ZNALA

Slavna glazbenica otkazala nastup za Silvestrovo u Poljskoj: 'Ne uklapaju se s onim što podržavam'

Mel C
Foto: Instagram
1/4
27.12.2022.
u 22:30

- U svjetlu nekih problema na koje mi je skrenuta pozornost, a koji nisu u skladu sa zajednicama koje podržavam, bojim se da neću moći nastupiti u Poljskoj kao što je planirano za Silvestrovo. Nadam se da ću se vrlo brzo tamo vratiti, napisala je Mel C na društvenim mrežama

Pjevačica Mel C (48), bivša članica grupe Spice Girls, povukla se s nastupa u Poljskoj rekavši da je upoznata s nekim problemima koji nisu u skladu sa zajednicama koje podržava.

Pjevačica, čije je pravo ime Melanie Chisholm, trebala je u novogodišnjoj noći nastupiti za poljsku državnu televiziju kao posebna gošća.

- U svjetlu nekih problema na koje mi je skrenuta pozornost, a koji nisu u skladu sa zajednicama koje podržavam, bojim se da neću moći nastupiti u Poljskoj kao što je planirano za Silvestrovo. Nadam se da ću se vrlo brzo tamo vratiti, napisala je Mel C na društvenim mrežama. 

 

Iako nije jasno o čemu se radi, Chisholm je nadaleko poznat kao veliki saveznik LGBTQ+ zajednice.

Na dodjeli britanskih LGBT nagrada prošle godine, Chisholm je dobila nagradu za saveznika među slavnima. 
Nedavno je utvrđeno da Poljska ima najgoru zaštitu za LGBTQ+ osobe u Europskoj uniji, prema Međunarodnom udruženju lezbijki, gejeva, biseksualaca, trans i interseksualaca.

Istospolni brak nije priznat u ovoj većinski katoličkoj zemlji, dok su neke regije Poljske donijele uglavnom simbolične, istospolne zone slobodne, što je navelo veleposlanike više od 50 zemalja da prosvjeduju protiv tog poteza.

Predsjednik Andrzej Duda također je obećao zabraniti LGBTQ+ podučavanje u školama, kao i spriječiti istospolne parove da posvajaju djecu. Televizijska kuća TVP nije komentirala otkazivanje Chisholm, ali je uklonila objavu koja je najavljivala njezin nastup sa svojih računa na društvenim mrežama.

VIDEO U 98. godini preminuo najstariji hrvatski pjevač, posljednju pjesmu snimio je lani

Ključne riječi

Komentara 2

TO
ToVuS
03:08 28.12.2022.

Daleko njoj kuća.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:38 28.12.2022.

Jadni Poljaci, kako će bez nje izdržati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije