Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program nakon plaže

Što ćete gledat ovo ljeto? Domaće televizije nude turske serije, dokumentarce i poznate filmske naslove

Foto: Profimedia
1/8
03.07.2023.
u 07:00

Gledatelji Doma TV-a ovo ljeto moći će uživati i u seriji “Državna tajnica” (Madam Secretary) koja premijerno s emitiranjem kreće u kolovozu. Hvaljena je i nagrađivana serija koja prati moćnu ženu u svijetu politike. Elizabeth McCord, koju igra Téa Leoni, odlučna je nova državna tajnica koja vodi međunarodnu diplomaciju, bori se s uredskom politikom i zaobilazi protokole dok pregovara o globalnim i lokalnim pitanjima, kako u Bijeloj tako i u vlastitoj kući.

Dolazak ljeta za mnoge znači prestanak rutine na kakvu su navikli tijekom ostatka godine jer s dolaskom školskih praznika i duljih dana usvajamo neke drugačije navike. Upravo u to vrijeme prikazuju se i finala sezona raznih televizijskih serija i showova, a tijekom ljeta obično pratimo neke druge naslove. Tako je i ove godine, a posebno se u programskom rasporedu naših nacionalnih televizija istaknula jedna promjena.

RTL Direkt u ranijem terminu

Radi se o promjeni termina emitiranja omiljene informativne emisije RTL Direkt koja se od ponedjeljak do četvrtka sada može gledati u nešto ranijem terminu od 21.25 sati. Naime, ova televizijska kuća nedavno je počela emitirati novu tursku seriju “Pun mjesec” koja se prvo emitirala od 21.25, a uz nju su u udarnom terminu ostale omiljena emisija “Večera za 5 na selu” i dobro poznati RTL Direkt. “Večera za 5 na selu” emitirala se od 20.15, a RTL Direkt u kasnijem terminu, nakon završetka epizode nove serije, od 22.30. No satnicu ove poznate emisije na RTL-u su sada promijenili. “Večera za 5 na selu” i dalje je ostala u terminu od 20.15 sati te uveseljava receptima i odlično raspoloženim natjecateljima, a nakon ove zabavne emisije gledatelji mogu gledati RTL Direkt. Nakon RTL Direkta, u 22 sata slijedi serija “Pun mjesec”. Nova serija prikazuje uspješnog, šarmantnog i zagonetnog čovjeka Ferita i mladu djevojku iz skromne obitelji Nazli. Za karakterno vrlo različite likove sudbina je htjela da se spoje, a razlog tome je poslovna prilika za Nasli, a potom i tragedija u Feritovoj obitelji što natjera ova dva lika da se bolje upoznaju te prodube svoj odnos i promijene način života.

Što se tiče ljetnog programa drugih televizija, Nova TV u udarnom terminu prikazuje turske uspješnice. Mnogi su već zavoljeli seriju “Zlatni kavez” koja se emitira nakon Dnevnika Nove TV, u 20.20 sati. Radi se o priči o dvije bogate obitelji koje su se povezale kroz jednu fantastičnu ljubavnu priču. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunjuje doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti. Od ovog tjedna tu je i “Dvostruki život”, serija koja se emitira od 21.50, a prati snažnu ženu koja smatra da je sa svojom obitelji pravi primjer mirnog i urednog života, no jednog dana slučajnost joj pokazuje da to možda nije tako i da je njezino toplo obiteljsko gnijezdo zapravo krhka kula od pijeska. U ljetnim mjesecima na Novoj TV će se redovito u kasnom poslijepodnevnom terminu prikazivati i lifestyle emisija “IN magazin.”

VEZANI ČLANCI:

Koji su najbolji ljetni, najuzbudljiviji događaji i najtraženije destinacije ovoga ljeta doznat ćemo u ovoj emisiji, a vrijeme pred malim ekranom rezervirano je i za ljubitelje sporta pa će se u srpnju prenositi i uzbudljivi UFC spektakli. Gledatelji Doma TV-a ovo ljeto moći će uživati i u seriji “Državna tajnica” (Madam Secretary) koja premijerno s emitiranjem kreće u kolovozu. Hvaljena je i nagrađivana serija koja prati moćnu ženu u svijetu politike. Elizabeth McCord, koju igra Téa Leoni, odlučna je nova državna tajnica koja vodi međunarodnu diplomaciju, bori se s uredskom politikom i zaobilazi protokole dok pregovara o globalnim i lokalnim pitanjima, kako u Bijeloj tako i u vlastitoj kući. Kada je riječ o filmovima, na Novoj TV i Doma TV-u pripremili su zanimljive filmske naslove od “Nemoguće misije”, “Čuda”, “Prave istine” do “Casina” iz 1995., u kojem redatelj Martin Scorsese prikazuje opasni svijet kocke, moći i korupcije. Uz zapanjujuće izvedbe Roberta De Nira, Joea Pescija i Sharon Stone, ova kriminalistička drama otkriva mračnu stranu Las Vegasa i intrige koje se odvijaju u kasinima.

Dokumentarci i krimi petak

Javni servis donosi pak pregršt dokumentarnih i dramskih serija. Na Prvom programu gledatelji tako od ponedjeljka do četvrtka od 20.15 sati mogu pratiti dokumentarne serije s tematikom života životinja diljem svijeta, a petkom u ovom terminu na rasporedu je dokumentarna serija “Kraljevske tajne – Pogled iza krune” koja prikazuje rijetko viđene arhivske snimke i informativne povijesne dokumente vezane uz život pokojne kraljice Elizabete II. Nakon dokumentarnog programa na Prvom programu od ponedjeljka do četvrtka u 21:.15 slijede dramske serije, a neke od onih koje će gledatelji moći pratiti su “Plamen sudbine” i “Oblaci nad Pemberleyem”. Poslije serija na Prvom programu HRT-a slijedi središnji politički talk show “Otvoreno” u 22.10 sati. Petkom je raspored nešto drugačiji pa nakon dokumentarne serije o kraljici slijedi filmski program.

Na Drugom programu HTV-a udarni ljetni termin počinje sa serijom “Pinkertoni” u terminu od 20.15 sati. Serija prati prvu detektivsku organizaciju u Americi, a potom slijedi filmski program. Petkom su pak na rasporedu obožavane kriminalističke serije kao što je to bilo i tijekom godine, a neke od onih koje gledatelji mogu gledati su: “Grantchester”, “Inspektor Lynley”, “Rebecka Martinsson: U potrazi za pravdom”, “Oslobođen” i druge. 

VIDEO Ni kiša nije pokvarila odličnu atmosferu na drugoj večeri Thrill Blues festivala u Trilju

 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
14:05 03.07.2023.

Što ćete gledat ovo ljeto?.... Gledat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije