prenoćila u bolnici

Što se događa sa zdravljem kraljice? Naprasno odgodila putovanje pa hospitalizirana zbog pretraga

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
22.10.2021.
u 22:30

Sa štapom je viđena na misi, a rečeno je kako joj je bio potreban zbog “teškog puta do samostana”.

Zdravlje kraljice Elizabete II. nikada nije bilo pretjerano zabrinjavajuće iako ima 95 godina. Nije bila rijetkost, doduše, da zbog ponekih pregleda i rutinskih problema odgodi službeno putovanje. Međutim, britanska javnost sada je zabrinuta za njezino zdravlje i mogućnost obavljanja dužnosti, a razlog tome je njezina posljednja odgoda putovanja u Sjevernu Irsku. Kraljici je, naime, njezin liječnički tim zabranio putovati, barem na neko vrijeme, te joj je preporučio da se strogo odmara. Zbog svega će kraljica uzeti “mali” predah od kraljevskih dužnosti, a palača vješto skriva razlog.

S obzirom na to da nije rijetkost da se putovanja otkažu, britansku javnost ne brine sama odgoda, već i to kad je ona došla. Kako se doznalo, putovanje je kraljica odgodila ujutro, samo nekoliko sati prije negoli je trebala krenuti na avion, što daje naslutiti da se nešto dogodilo iznenada. A koliko se zapravo sve odigralo u zadnji trenutak, dokazuje i činjenica da je osoblje palače već bilo u Belfastu, glavnom gradu Irske, kada je kraljica morala otkazati svoj dolazak. Ovakva odluka u posljednjem trenutku neobična je za kraljicu koja je proteklih dana nazočila nekolicini kraljevskih događaja. Prema izvorima iz palače, problem nije povezan s COVID-19.

“Kraljica je nevoljko prihvatila liječničke savjete da se mora odmarati nekoliko dana. Njezino veličanstvo dobre je volje i razočarana je što neće moći posjetiti Sjevernu Irsku, gdje je trebala obaviti niz dužnosti tijekom dvodnevnog posjeta”, navodi se iz priopćenja iz Buckinghamske palače.

“Kraljica upućuje najtoplije želje građanima Sjeverne Irske i raduje se posjeti u budućnosti”, dodaje se u priopćenju.

Taj dan liječnici su joj savjetovali i da prenoći u bolnici kako bi obavila dodatne pretrage. U četvrtak za vrijeme ručka vratila se u dvorac Windsor.

"Prema liječničkoj uputi da se odmori nekoliko dana, kraljica je u srijedu poslijepodne hospitalizirana radi preventivnih pretraga. Vratila se u dvorac Windsor jučer u vrijeme ručka i ostala je dobro raspoložena", stoji u priopćenju.

Prošli tjedan javnost je zabrinula i činjenica da je kraljici prvi put u 20 godina propisan štap za hodanje, koji će od sada češće koristiti. Sa štapom je viđena na misi, a rečeno je kako joj je bio potreban zbog “teškog puta do samostana”. Inače je štap koristila samo nakon operacije koljena 2003. i 2004. godine. Iako se i tada govorilo kako se nije dogodilo ništa ozbiljno, mnogi su uvjereni da joj je zdravlje narušeno, a neki smatraju i da su baš zbog toga nedavno procurili detalji o tome kako će izgledati dan kada kraljica umre, ali i detalji sprovoda.

VIDEO>>Bruno Petrali (97) najstariji je hrvatski pjevač: "Bitno je da mi je još ostala intonacija i ugodan glas"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije