Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješan festival

Talijanski mediji Melodije Jadrana uspoređuju sa Sanremom: 'Kvaliteta pjesama, besprijekorna organizacija, lokacija...'

Foto: Saša Stojanović Sapa
1/30
03.07.2024.
u 10:52

Festival je to koji je tijekom tri dana privukao brojnu publiku, a od 21. do 23. lipnja održana je Gibonnijev koncert, druga večer bila je rezervirana za "Melodije Classic" tijekom kojih je Matej Meštrović nastupio u društvu gudačkog orkestra milanske Scale, a posljednja večer je bila ona novih hitova tijekom koje smo čuli brojne buduće hitove. Brojni domaći mediji poprati su događanja u Splitu.

Nedavno je u splitskoj Galeriji Meštrović održan i jedan od najpopularnijih festivala Melodije Jadrana. Festival je to koji je tijekom tri dana privukao brojnu publiku. Od 21. do 23. lipnja održan je Gibonnijev koncert, druga večer bila je rezervirana za Melodije Classic na kojima je Matej Meštrović nastupio u društvu gudačkog orkestra milanske Scale, a posljednja je večer bila ona novih hitova tijekom koje smo čuli brojne buduće hitove. Brojni domaći mediji popratili su događanja u Splitu, a o tom festivalu pisali su i talijanski mediji i time mu dali veliku čast. Naime, Melodije Jadrana usporedili su s poznatim Sanremom.

"Melodije Jadrana smatraju se hrvatskim Sanremom kako zbog kvalitete pjesama tako i zbog besprijekorne organizacije i lokacije", pišu Talijani te dodaju da je ovo bila odlična prilika za otkrivanje talenta na hrvatskoj estradi. "Manifestacija je bila vrlo uspješna zahvaljujući sudjelovanju najboljih izvođača, autora i glazbenika hrvatske glazbene scene", pišu. "Publika je uživala u glazbi i tekstovima, a oni potvrđuju kvalitetu hrvatske zabavne glazbe i pokazuju kako Hrvati imaju talente vrijedne pozornosti", stoji u talijanskom mediju te se dodaje da ne sumnjaju u uspjeh ovih pjesama u radijskom eteru unutar Hrvatske i Slovenije, ali i izvan granica.

"Ovaj projekt uspješno je spojio glazbu, kulturu, nacionalni identitet i umjetnost, dajući naglasak Splitu", pišu te dodaju da je Split i omiljena destinacija brojnih Talijana. Posebno su se osvrnuli na pjesmu Nene Belana, koji je izveo "Regatu života", Jelenu Rozgu i njezinu "Lavicu", Vannu i Sergeja i pjesmu "Dan za danom" te Zoricu Kondžu i skladbu "Na kraju puta".

Dodaju i da u organizaciji sudjeluju i strukovne udruge i institucije poput Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije, koje daju ovom projektu relevantnost na regionalnoj i nacionalnoj razini kao i perspektivu prema širenju na druge zemlje koje spaja Jadran.

VIDEO Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije