Marina Machete

Transrodna žena po prvi puta postala Miss Portugala: 'Ponosna sam na sve'

instagram
07.10.2023.
u 09:10

Marina Machete, 28-godišnja stjuardesa, bila je i prva kandidatkinja za titulu Miss Portugala koju je i osvojila na izboru u četvrtak u Borbi u okrugu Evora na jugoistoku zemlje.

Transrodna žena po prvi put je osvojila titulu Miss Portugala i natjecat će se s drugom transrodnom ženom, Miss Nizozemske, za titulu Miss Universe u El Salvadoru, objavili su u petak portugalski mediji.

Marina Machete, 28-godišnja stjuardesa, bila je i prva kandidatkinja za titulu Miss Portugala koju je i osvojila na izboru u četvrtak u Borbi u okrugu Evora na jugoistoku zemlje.

"Ponosna što sam prva transrodna žena koja se natjecala za titulu Miss Universe Portugala", napisala je na društvenim mrežama prije pobjede na ovom natjecanju ljepote.

1/12

"Godinama mi nije bilo moguće sudjelovati, a danas sam ponosna što sam dio ove nevjerojatne skupine finalistica koje se natječu za titulu Miss Portugala", dodala je.

VEZANI ČLANCI:

U srpnju je 22-godišnja Nizozemka Rikkie Kollé postala prva transrodna žena koja je osvojila titulu Miss Nizozemske.

Marina Machete i Rikkie Kollé naslijedit će Španjolku Angelu Ponce koja je 2018. postala prva transrodna kandidatkinja za titulu Miss Universe.

VIDEO Tko je Aleksandra Prijović? Srpska pjevačica živjela je u Hrvatskoj, a u braku je sa sinom teniske legende

Komentara 9

ĆO
Ćovijek
09:41 07.10.2023.

Super. Sad još po zlato u nekom sportu. Naravno, u ženskoj konkurenciji.

Avatar Asterix
Asterix
11:04 07.10.2023.

Kaj je to transrodna žena? Ima li morti pimpača?

Avatar Tombstone
Tombstone
13:38 07.10.2023.

To nije zena. Bilo koja DNA analiza pokazati ce to s 100 % sigurnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije