Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska elita na jadranu

Unuka Elvisa Presleyja dolazi u Lijepu našu, povod je novi događaj

The MET Gala 2024 - New York
Foto: Matt Crossick/PRESS ASSOCIATION
1/8
05.07.2024.
u 16:09

Od 8. do 11. kolovoza ove godine Šibenik će biti poprište prvog izdanja 'Croatian International Film Festivala', a među uzvanicima našle su se američke glumačke zvijezde Riley Keough i Jessie Eisenberg.

Američka glumica Riley Keough (35), inače unuka pokojnog kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja, ovog ljeta stiže u Šibenik, piše Dalmatinski portal. Naime, Krešimirov grad će od 8. do 11. kolovoza ugostiti prvi Croatian International Film Festival, događaj koji hrvatskom Jadranu daje novu kulturnu, ali i turističku dimenziju. Riley je samo jedno od brojnih poznatih imena koja će svojim dolaskom upriličiti prvo izdanje ovog međunarodnog filmskog festivala, a razlog njezinog pojavljivanja je domaća premijera filma 'Sunset Sasquatch', u kojem Keough tumači jednu od glavnih uloga. 

Riječ je o naslovu iz konkurencije najvećih svjetskih filmskih festivala, poput Sundancea ili Berlinalea. Njegovu režiju potpisuju braća Zellner, Nathan i David, a projekt je uz spomenutu Keough privukao još jedno zvučno ime iz svijeta Hollywooda - Jessieja Eisenberga. Zanimljivo, iako film predvode dva zvučna imena s glumačke 'a liste', oni su cijelo vrijeme kostimirani do neprepoznatljivosti. Radnja prati uobičajeni dan iz života obitelji Bigfoota s nevjerojatnom razinom beskompromisnosti i uvjerljivosti. Usprkos tome što su prve reakcije kritičara podijeljene, velika je privilegija što u Lijepu našu poslom stižu velike holivudske zvijezde. O ovom uspjehu oglasila se organizatorica festivala Ella Mische.

GALERIJA: Unuka Elvisa Presleyja dolazi u Lijepu našu, povod je novi događaj

The MET Gala 2024 - New York
1/12

- Već u prvoj godini festivala uspjeli smo dobiti imena kao što su Jessie Eisenberg (zvijezda filma 'Društvena mreža'), unuka Elvisa Presleya glumica Riley Keough, braća Zeller, Goran Višnjić i drugi. Sve će to naravno biti enormna reklama za hrvatski turizam, ali i za razvijanje filmskog businessa u Hrvatskoj i privlačenje višemilijunskih produkcija, što opet utječe pozitivno i na turizam - objasnila je Mische. 

Riley je najstarije dijete glazbenika Dannyja Keogha i Lise Marie Presley, jedine kćeri legendarnog Elvisa Presleyja. U braku su proveli šest godina, između 1988. i 1994., a zajednička kći na svijet je došla godinu dana nakon njihovog vjenčanja. Ova 35-godišnjakinja, koja nosi očevo prezime, glumila je u nekim za ljubitelje filmova poznatim naslovima kao što su 'Mad Max: Fury Road', 'Logan Lucky', 'American Honey', a fanovi su je posljednje mogli gledati i na televizijskim ekranima, kao dio glumačke postave serije 'Daisy Jones & The Six'. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, ovo neće biti Rileyin prvi festivalski posjet Hrvatskoj. Ona se prije dvije godine natjecala na filmskom festivalu u Motovunu s filmom 'Ratni konj' u režiji Keough i Gine Gammell, koji prati živote mladih pripadnika plemena Lakota, u izvedbi naturščika. Ovaj jedinstveni film bio je pobjednik festivala i dobitnik Propelera Motovuna. 

O nagradi je odlučio glavni žiri u kojem su bili Piotr Domalewski, Goran Dukić i prošlogodišnja dobitnica Propelera Motovuna, Ninja Thyberg. - Iskren i majstorski izrežiran film, od početka do kraja obilježen nevjerojatnim glumačkim izvedbama. Brutalan koliko i sladak te uvijek vjeran svojim protagonistima i njihovom svijetu - riječi su žirija o prvonagrađenom filmu.

VIDEO: Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije