EUROSONG

Razočaranje za Franku, Hrvatska bez finala!

Franka Batelić
Foto: HRT/Screenshot
1/24
08.05.2018.
u 23:21

Premda je odlično otpjevala pjesmu "Crazy", naša Franka Batelić nije uspjela ući u finale Eurosonga. Tamo glasovima gledatelja i žirija odlaze Austrija, Estonija, Cipar, Litva, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

Ništa od Hrvatske u finalu Eurosonga! Premda je odlično izvela pjesmu "Crazy", naša Franka Batelić ostala je bez finala ovogodišnjeg Eurosonga u Portugalu. Tamo voljom glasača i žirija odlaze Austrija, Estonija, Cipar, Litva, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

– Kako sam već mnogo puta rekla, samo stati na eurovizijsku pozornicu i pjevati pred milijunima gledatelja za mene je velika pobjeda! Poznato je da je prvo polufinale bilo jako i drago mi je što sam bila njegov dio. Mjeseci rada su iza nas i ponosna sam na sve koji su uz mene na tom putu. Zahvaljujem svima koji su glasovali za nas i nadam se da vas nisam razočarala – rekla je Franka.

Tijek večeri:

Zanimljivo je da prvi put u povijesti show vode četiri žene: Sílvia Alberto, Filomena Cautela, Catarina Furtado i Daniela Ruah.

Voditeljice su podsjetile kako se ovogodišnji Eurosong održava u Portugalu nakon prošlogodišnje pobjede Salvadora Sobrala koji je imao najviše bodova u povijesti Eurosonga.

Natjecanje je otvorila Aisel iz Azerbajdžana s pjesmom "X My heart". Ima 28 godina, dolazi iz glazbene obitelji i popularna je u svojoj, ali i u drugim zemljama u susjedstvu. Preživjela je tragediju kada joj je umro suprug i nakon stanke vratila se glazbi.

Foto: HRT/Screenshot

Slijedi predstavnik Isanda Ari Olaffson s pjesmom "Our Choice". Ima samo 19 godina, a postao je zvijezda pjevajući u mjuziklu "Oliver".

Foto: HRT/Screenshot

Albanac Eugent Bushpepa nastupio je treći po redu s pjesmom "Mall". Jedan je od najpoznatijih albanskih pjevača, a uz pjevanje, aktivan je i u borbi za ljudska prava. 

 

Foto: HRT/Screenshot

Premda je već iskusna, Belgijanka Sennek pjevajući pjesmu "A Matter Of Time" i zaplakala je na pozornici.

Foto: HRT/Screenshot

Multitalentirani Čeh Mikolas Josef jedan je od favorita ovogodišnjeg Eurosonga. Osim što pjeva i pleše, on sklada, glumi, režira i nosi revije.

Foto: HRT/Screenshot

Litvanka Ieva Zasimauskaitė nastupila je kao šesta po redu s pjesmom 'When We’re Old'. Ima 24 godine, a prije deset godina nastupila je i na dječjem Eurosongu.

Foto: HRT/Screenshot

Sedma nastupa Izraelka Netta, koja je po mnogima najveći favorit ovogodišnjeg Eurosonga. Čim su je voditeljice najavile, u dvorani se prolomio glasni pljesak. Njena pjesma zove se "Toy", a u Lisabonu nastupa zahvaljujući pobjedi na izraelskom talent showu.

Foto: HRT/Screenshot

Predstavnik Bjelorusije Alekseev velika je zvijezda ne samo u Bjelorusiji nego i u Rusiji i Ukrajini te u okolnim zemljama. Pjeva baladu "Forever". Rođeni je Ukrajinac, no isključili su ga iz njihova izbora jer je navodno tu pjesmu pjevao i prije.

 

Foto: HRT/Screenshot

Estonska predstavnica Elina Nečajeva kao mala željela je postati astronautkinja, no posvetila se glazbi. Pjesma "La Forza" inspirirana je operom. Najveću pozornost privukla je njena haljina koja je isijavala. Stajala je 65 tisuća eura.

Foto: HRT/Screenshot

Bugarska grupa Equinox napravljena je samo za Euroviziju. Dosad nisu nastupali zajedno. Pjevaju pjesmu "Bones".

Foto: HRT/Screenshot

Nakon predstavnika Makedonije slijedi naša Franka! Makedonska grupa zove se Eye Cue, a pjevaju pjesmu "Lost And Found".

Foto: HRT/Screenshot

Slijedi naša Franka! Oduševila je nastupom i dobila veliki pljesak u Altice Areni! Zanimljivo je da je bila sama na pozornici, bez pratnje plesača.

Foto: HRT/Screenshot

Austrijski predstavnik Cesár Sampson nastupa s pjesmom "Nobody But You". Poznat je i kao pjevač projekta Kruder & Dorfmeister, koji će nastupiti ovoga ljeta u Šibeniku.

Foto: HRT/Screenshot

Grkinja Yianna Terzi jedna je od rijetkih koja ne pjeva na engleskom. Pjesma se zove "Oniro Mou".

Foto: HRT/Screenshot

Finkinja Saara Aalto bila je druga na finskoj verziji "Voicea" i njihova je velika zvijezda. Pjevala je pjesmu "Monsters" i nastupila 15. po redu.

Foto: HRT/Screenshot

Još jedan od natjecatelja koji pjeva na svojem jeziku jest i Armenac Sevak Kanagijan. Pjesma se zove "Qami".

Foto: HRT/Screenshot

Švicarski pop duo ZiBBZ pjeva pjesmu "Stones". Za sebe kažu da su srodne duše na pozornici, ali i izvan nje.

Foto: HRT/Screenshot

Ryan O'Shaughnessy predstavnik je Irske na ovogodišnjem Eurosongu. Pjeva svoju pjesmu "Together".

Foto: HRT/Screenshot

Atraktivna predstavnica Cipra Eleni Foureira donijela je mnogo energije na pozornicu s pjesmom "Fuego". Mnoge njezin nastup podsjeća na pobjedničku pjesmu Elene Paparizou iz 2005.

Foto: HRT/Screenshot

Nakon nastupa 19 zemalja kreće glasanje. Samo 10 najboljih iz ovog polufinala nastupit će u subotnjem finalu. Uslijedilo je podsjećanje na prošlogodišnju pobjedu Salvadora Sobrala, a njegovu pjesmu izveli su neki od prošlogodišnjih natjecatelja.

 

@frankaofficial_ bringing down the house right now! #ESC2018 #AllAboard

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Glasanje je završeno! Franka je dobro raspoložena dok čeka rezultate. Korisnici na društvenim mrežama su podijeljeni. Dok neki hvale njezin nastup, drugi nisu baš oduševljeni.

Prije rezultata glasanja predstavljene su i tri zemlje koje izravno idu u finale: Portugal, Španjolska i Velika Britanija. Konačno stižu i rezultati. Prva je prozvana Austrija, zatim Estonija, pa Cipar. Četvrta je prozvana Litva, pa favorit Izrael. Šesta prozvana je Češka, sedma Bugarska, osma Albanija, deveta Finska i, kao posljednja u finalu, Irska. Nažalost, ostali smo bez finala.

Ključne riječi

Komentara 160

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:57 08.05.2018.

Franka oduševila izvedbom! ...... što bi rek'o Ćiro - ne znam dal' govorimo o istoj utakmici....

Avatar Marenggo
Marenggo
21:09 08.05.2018.

Mislim da nikad gore pjesme nismo imali..... Crazy

AL
Alkana
21:59 08.05.2018.

Pjesma je dosadna i nikakva. Uzalud lijepa pjevacica i dobar glas. Bojim se da to nije dovoljno za prolaz u finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije