THRILL BLUES FESTIVAL

Veliko priznanje za naš festival: Ugledni portal proglasio ga najboljim!

Trilj: Održan 3. Thrill Blues Festival
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/7
31.12.2019.
u 14:42

"Od svog prvog izdanja, ovaj mali dalmatinski festival, koji se održava manje od sat vremena vožnje od Splita – glavne morske prijestolnice regije, uspio je steći ne samo ime već i ugled, nudeći kvalitetan program i okupljajući međunarodne zvijezde i domaće grupe", piše u obrazloženju

Zicazic, jedan od najuglednijih francuskih glazbenih portala, u svom je zadnjem ovogodišnjem broju objavio dobitnike glazbenih blues nagrada za 2019. godinu, a u kategoriji za najbolji internacionalni festival nagradu je osvojio naš Thrill Blues Festival koji se protekle tri godine etablirao na svjetskoj glazbenoj sceni. Tako je i ove godine festival na prekrasnoj pozornici u glavnom triljskom parku pratilo više od 4000 ljudi. 

"Od svog prvog izdanja, ovaj mali dalmatinski festival, koji se održava manje od sat vremena vožnje od Splita – glavne morske prijestolnice regije, uspio je steći ne samo ime već i ugled, nudeći kvalitetan program i okupljajući međunarodne zvijezde i domaće grupe. Recept koji se nije mijenjao iz godine u godinu i koji je svojim organizatorima zaradio nagradu u 2019. godini, nakon samo tri izdanja, zahvaljujući vrhunskom dočeku i savršenoj organizaciji u svim pogledima. Dodajte tome implikaciju najvišeg reda na europskoj, pa čak i svjetskoj sceni i dobit ćete jedan od budućih velikih festivala na koji će publika dolaziti sve više i više u godinama koje dolaze", piše u obrazloženju nagrade. 

Glavni urednik portala Fred Delforge, koji je ujedno i predsjednik France Blues udruge i board član Europske Blues Unije, bio je gost ovogodišnjeg Thrill Blues Festivala te je svjedočio odličnoj organizaciji, raznolikom kvalitetnom multimedijalnom programu i gostoljubivosti triljskih domaćina.

Fred je, osim na Thrill Blues Festivalu, ove godine gostovao na gotovo svim većim europskim blues festivalima, tako da ova nagrada koju je dobio naš još mladi festival ima još veće značenje.

– Fred je jedan od istaknutijih i utjecajnijih svjetskih blues djelatnika, njega smo Rola i ja upoznali u Memphisu 2011. te ga sretali svih ovih godina na raznim blues festivalima diljem Europe. Htjeli smo ga ugostiti već na prvom Thrill Blues Festivalu, no bio je već pozvan od jednog drugog velikog festivala. Ova nagrada nam godi, ali nas i obavezuje da nastavimo još predanije dalje.

Već sada vam možemo reći da će za vrijeme održavanja sljedećeg Thrill Blues Festivala, 3. i 4. srpnja 2020., po ulicama Trilja i po pozornici u Gradskom parku hodati i svirati bluzeri iz Amerike, Francuske, Slovenije, Njemačke, Poljske te Bosne i Hercegovine. Upravo je taj naš šaroliki internacionalni multimedijalni program zaslužan za dobivanje ove nagrade – kazao nam je umjetnički direktor Thrill Blues Festivala Boris Hrepić Hrepa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije