skupili 35 milijuna dolara

Zelenski se u videopozivu obratio poznatom glumačkom paru pa poručio: 'Impresioniran sam njihovom odlučnošću'

Foto: Pixsell/Instagram
1/24
21.03.2022.
u 10:04

Mila Kunis i Ashton Kutcher kampanjom su skupili blizu 35 milijuna dolara za humanitarnu pomoć, a glumački par je donirao tri milijuna dolara.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (44) zahvalio se glumačkom paru Mili Kunis (38) i Ashtonu Kutcheru (44) što podupiru Ukrajince. Zelenski je to učinio osobno preko videopoziva u nedjelju te im je poručio da su oni jedni od prvih koji su odgovorili na ukrajinsku tugu. Na Twitteru je uz fotografiju s videopoziva napisao i da je impresioniran njihovom odlučnošću te da oni inspiriraju svijet. Kampanjom su skupili blizu 35 milijuna dolara za humanitarnu pomoć, a sam par donirao je tri milijuna dolara.

Inače, Kunis i Kutcher su početkom mjeseca objavili GoFundMe kampanju na Instagramu. Uz to su objavili i kratak video u kojem su oboje kazali kako se osjećaju.

- Rođena sam u Ukrajini 1983. godine. U Ameriku sam došla 1991. i oduvijek sam se smatrala Amerikankom. Ponosna sam. Zahvalna sam na svemu što je ova zemlja učinila za mene i moju obitelj. Ali sada ne mogu biti ponosnija što sam Ukrajinka -  poručila je Mila u videu te dodala da su događaji u Ukrajini poražavajući te da nema mjesta na svijetu za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo.

- Dok svjedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svjedočimo i nezamislivom teretu onih koji su odlučili otići na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava predstavljat će pomoć izbjeglicama – istaknuli su u videu te objasnili da pokreću kampanju čiji je cilj skupiti 30 milijuna dolara. Bio je to prvi put da se glumica oglasila nakon ruskog napada.

- Ukrajinci su jak i hrabar narod, ali to što ste jaki i hrabri ne znači da niste vrijedni podrške. Moramo podržati narod Ukrajine - rekla je Kunis. Njezin suprug oglasio se već i ranije kada je iskazao podršku Ukrajini, a u toj objavi istaknuo je da nikada nije bio ponosniji što je u braku s Ukrajinskom.

Podsjetimo, par se upoznao 1998. godine na setu serije 'Lude sedamdesete', a zaljubili su se tek 14 godina kasnije. Zaručili su se 2014. godine, a vjenčali 2015. Par ima dvoje djece: kćer Wyatt Isabelle i sina Dimitrija.

VIDEO Vlatka Pokos: 'Teza da nisam željela raditi u vrijeme mojih ljubavnih veza je gnjusna laž'

 

Komentara 3

KS
Ksantipa
11:29 21.03.2022.

Cijeli svijet bi trebao pomagati Ukrajini, u svemu, posebice hrani i zbrinjavanju izbjeglica. Treba se dići protiv okupatora, tiranije, ubijanja, razaranja, uništavanja, "denacifikacije",....

PI
Pišmevrit
11:38 21.03.2022.

Svatko se protiv zlotvora bori na svoj nacin. Dobro ce pobijedili a putin zavrsiti ubijen od vlastitog okruzenja. Vec sada ga dere paranoja, tako ce zivjeti do kraja. U vjecitom strahu

Avatar Slavocel
Slavocel
11:09 21.03.2022.

Da nismo prošli rat i da ne znam kako glavninu humanitarnih pomoći "spase" podobni sada ne bih tipkala......bravo, neka skupljaju i dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije