Danny Masterson

Zvijezda serije 'Lude 70-te' osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja dviju žena

FILE PHOTO: Actor Danny Masterson stands with his lawyer Thomas Mesereau as he is arraigned on three rape charges in separate incidents between 2001 and 2003, at Los Angeles Superior Court, Los Angeles
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS
1/4
07.09.2023.
u 22:00

U poroti je bilo sedam žena i pet muškaraca, a proglasili su glumca krivim po dvije točke optužnice nakon sedam dana vijećanja

Američki mediji prenijeli su vijest kako je glumac Danny Peter Masterson (47) osuđen na 30 godina zatvora do doživotno zbog silovanja dviju žena. Sutkinja Višeg suda u Los Angelesu Charlaine Olmedo izrekla je kaznu nakon što je saslušala izjave žrtava i odbacila zahtjev obrane za novim suđenjem. 

U poroti je bilo sedam žena i pet muškaraca, a proglasili su glumca krivim po dvije točke optužnice nakon sedam dana vijećanja. No, nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o trećoj točki, tvrdnji da je Masterson također silovao svoju dugogodišnju djevojku.

VEZANI ČLANCI

Presuda je donesena na drugom suđenju nakon što porota nije uspjela donijeti presude po tri točke optužnice u prosincu 2022. godine kada je suđenje poništeno. 

Tužitelji su tvrdili kako je glumac prije 20 godina, kada se dogodio zločin, koristio svoju istaknutost u Scijentološkoj crkvi - gdje su sve tri žene također bile članice u to vrijeme. Istaknuta bivša scijentologinja i glumica Leah Remini prisustvovala je izricanju presude i tješila žene prije i nakon što su dale svoje izjave. "Voljela sam da sam ga ranije prijavila policiji", rekla je jedna od žena, prenosi BBC. Masterson je šutio tijekom cijelog saslušanja.

Inače, oba napada dogodila su se u Mastersonovoj kući u Hollywood Hillsu 2003., kada je bio na vrhuncu slave, u vrijeme emitiranja 'Ludih 70-ih'.

VIDEO Aleksandar Stanković: Već 14 godina se borim s depresijom, skroz sam bio dezorijentiran uoči jedne emisije

Ključne riječi

Komentara 7

XM
Xman
03:16 08.09.2023.

Kako one mogu dokazati da su silovane a ne da su pristale.Da im je dao koji milioncic sigurno bi sutjele.Mnoge se nadrogiraju ili su pijane pa kad se osvjeste onda tvrde da su silovane.

Avatar Križari
Križari
22:41 07.09.2023.

A koliko dobiju žene koje lažno optuže muškarce za silovanje pa s dokaže da je bilo lažno?

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:29 07.09.2023.

A kod nas za taj zločin dobiješ opomenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije