Kultura

U gradu u kojem spavaju anđeli vrata otvorio i Muzej anđela

muzej anđela
Marko Jurinec/Pixsell
13.05.2011.
u 13:47

U Muzeju anđela u Varaždinu, u Kranjčevićevoj ulici, prikupljat će se umjetnička djela s temom anđela

Dugogodišnja želja varaždinskog slikara Željka Prsteca napokon se ostvarila – danas u 19 sati svoja vrata otvara Muzej anđela. Umjetnički rad i akcije Željka Prsteca već se godinama odvijaju pod geslom “Varaždin – grad u kojem spavaju anđeli”, pa će i muzej biti prostor u kojem će se prikupljati umjetnička djela s motivom anđela.

– Anđeli su moja inspiracija i drago mi je da je došlo vrijeme da moj dugogodišnji rad bude vidljiv Varaždincima i njihovim gostima – kaže Prstec. Instalacijama “Grad u kojem anđeli spavaju” i “Anđelinjak” otkrio je Varaždincima mjesta u srcu grada za koja ni sami nisu znali da postoje, a posjetiteljima je pružio jedinstven doživljaj. Njegov je rad tako postao zanimljiv i turistima. Muzej, u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, posjetiteljima će pružiti uvid u slikarovo stvaralaštvo, ali im i omogućiti da se odmaknu od svakidašnjice i pogledaju u neko modrije nebo. Umjetnik kaže da bi muzej trebao biti otvoren uvijek.

– Mislim da bi trebao biti otvoren i radnim danom, i subotom i nedjeljom, a i svakome tko želi posjetiti muzej, na primjer, u 22 sata ili u ponoć. Moći će nazvati i o svemu ćemo se dogovoriti. Spremni smo u svakom trenutku otvoriti vrata – rekao je Prstec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije