Zašto je povrće tako slasnije u europskim zemljama nego u Sjedinjenim Državama?
To se zapitala novinarka Julia Belluz koja je na svojim okusnim pupoljcima, tijekom putovanja po Italiji uživala u punim i slasnijim okusima povrćima. "Ovo što jedem na sjeveru Amerike je "samo voda"".
Odgovor je odlučila potražiti kod stručnjaka agrikulture i dobila odgovor koji ju je nemalo iznenadio.
"Nema znanstvenog objašnjenja te razlike. Nema ništa posebno u suncu u južnoj Italiji ili zemlji u Turskoj da je njihovo povrće ukusnije."
Stručnjaci su pojasnili da se i u Sjedinjenim Državama može proizvoditi ukusnije povrće poput onog u Europi, ali stvar je izbora. A SAD većinom se ne odlučuje uzgojati ukusno povrće, pojašnjava u tekstu koji je objavila na VOX-u.
"Glavna razlika između hrane tu (SAD) i tamo( Europa) su kultura i želja."
Profesor sa Sveučilišta Florida Harry Klee, razvio je najukusniju rajčicu na svijetu, ocijenilo je to 500 stručnjaka. I ta njegova rajčica nije uzgojena na padinama San Marzano u Italiji, već na Floridi, u SAD-u, piše Belluz. Ta je rajčica znatno manja od "obične" i skuplji je uzgoj pa je činjenica da je toliko ukusna uzgajivačima ipak sporedna.
Američki uzgajivači baziraju se na prinos i dugotrajnost plodova koje uzgajaju, a ne na okus.
>>Stalno ste gladni? Ovo su znakovi da trebate jesti više povrća
Pa ljudi moji volio bih znati što je to dobroga uopće došlo i Amerike?