Vinkovci

Prva premijera u rujnu je Plautova komedija Ćup, režiju potpisuje Renata Carola Gatica

Zdenko Rečić
Foto: Goran Ferzbezar/PIXSELL
02.07.2014.
u 15:13

Predstava rađena u koprodukciji s Gradskim kazalištem Virovitica

Na konferenciji za medije u parku na Trgu bana Šokčevića, vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić je novinarima predstavilo nove članove glumačkog anambla Dinu Vojnović, Martinu Stjepanović, Armina Omerovića, Selenu Andrić i Gorana Smoljanović, tek diplomirane glumce iz Vinkovaca, Osijeka i Tuzle koji su diplomirali na glumačkim akademija u Osijeku i Tuzli. Oni će se pridružiti postojećoj glumačkoj ekipi vinkovačkog kazališta predvođenoj već iskusnim Vladimirom Andrićem, a u kojoj se još nalaze i glumci Ivan Ćaćić, Mateja Grabić, Petra Cicvarić i Tomislav Bundić.

Ravnatelj kazališta, Zdenko Rečić je kako će u suradnji s vinkovačkoj Gimnazijom, od jeseni u GK Joze Ivakića započeti s radom i Dramski studio za srednjoškolce, a koji bi bio svojevrsni filter za upis talentiranih Vinkovčana na glumačke akademije. Najavio je i 13. kazališnu sezonu u ovoj godini u kojoj kazalištarci pripremaju tri premijere i jednu praizvedbu.

- S ovom najavom želimo se približiti našim posjetiteljima i pozvati ih u kazalište te ih putem medija pozvati da prate stranice našeg kazališta na webu i Facebooku i da uživamo u kazališnim predstavama - rekao je Rečić najavivši kako će prva premijera u novoj kazališnoj sezoni biti izvedena 25. rujna, a riječ je o Plautovoj komediji Ćup, u režiji Renate Carola Gatica. Ova je predstava rađena u koprodukciji s Gradskim kazalištem Virovitica. U 13. sezoni premijerno će biti izvedene i drama Play Kozarci u režiji Himze Nuhanovića posvećena književnom stvaralaštvu Josipa i Ivana Kozarca, dječja lutkarska predstava Pčelica Maja u režiji Maje Lučić te praizvedba drame Hrvatski emigranti u režiji Miroslava Međimoreca.

Rečić je najavio kako će u idućoj sezoni započeti rad i na prvom mjuziklu vinkovačkog kazališta, Čaruga u režiji Ivana Kristijana Majića, a koji će publika premijerno vidjeti u lipnju 2015.

>> 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije