SLOBODNO SKIJANJE

Amerikanka Kearney uskratila domaćinu prvo zlato

Hannah Kearney
AFP
14.02.2010.
u 11:35

Amerikanka Hannah Kearney (23) osvojila je zlatnu medalju u disciplini slobodnog skijanja (po hupserima) na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Kearney je ukupno za svoju izvedbu skupila 26.64 bodova, i na kraju je slavila ispred Kanađanke Jennifer Heil (25.69 bodova), olimpijske pobjednice iz Torina 2006. godine, te svoje sunarodnjakinje i srebrne sa ZOI iz Salt Lake Cityja 2002. Shannon Bahrke (25.43).

Kearney je tako donijela Sjedinjenim Američkim Državama prvu zlatnu medalju na ZOI u Vancouveru i ostavila Kanađane u iščekivanju prvog zlata na Igrama u ulozi domaćina. Naime, Kanada je propustila osvojiti zlato kada je 1976. godine Igre ugostio Montreal, kao i 1988. kada je domaćin bio Calgary.

- Znam da Kanada nije osvojila zlato kao domaćin, ali imam osjećaj da će im to uspjeti na ovim Igrama. Trenutno mi je drago da sam uspjela to prolongirati - rekla je Kearney, koja se na prethodnim Igrama u Torinu nije uspjela kvalificirati niti u finale.

Zimske olimpijske igre u Vancouveru, freestyle skijanje, žene:

1. Hannah Kearney (SAD) 26.63 bodova

2. Jennifer Heil (Kan) 25.69

3. Shannon Bahrke (SAD) 25.43

...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije