NAJVAŽNIJI IGRAČI

Analizirali smo koliko često Livaja i Petković zabijaju u derbijima Hajduka i Dinama

Split: Susret 14. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/7
01.10.2023.
u 13:09

Bruno Petković u biografiji ima 18 nastupa protiv Hajduka, u njima je postigao četiri pogotka, dok Livaja u deset nastupa protiv Dinama ima pet pogodaka na kontu.

Kako s penalima stoje dvojica najznačajnijih protagonista današnjih momčadi Hajduka i Dinama, Marko Livaja i Bruno Petković? Krenimo od Livaje, koji je u Hajduk stigao u veljači 2021. godine: on je u 110 nastupa za bijele postigao 65 pogodaka i ostvario 31 asistenciju. Od tih 65 – iz penala je postigao 22 pogotka, a tri penala je zapucao: obranili su mu ih Marković, Labrović i Banić. Dakle, 33,8 posto svojih pogodaka za bijele Livaja je postigao šutevima s bijele točke.

Bruno Petković u Dinamo je stigao u ljeto 2018. godine, nekako paralelno s trenerom Bjelicom, te u 220 nastupa postigao 71 pogodak, uz 53 asistencije.

Bruno je pak čak 33 pogotka postigao iz jedanaesteraca, što je gotovo 50 posto (preciznije 46,47 posto), a sedam puta u penalima je zakazao: u Prvoj HNL obranili su mu ih Kahlina iz Gorice, Nevistić iz Rijeke, Santini iz Lokomotive, Collao iz Istre 1961, Radošević iz Gorice i Lučić iz Hajduka te Dibusz iz Ferencvarosa.

Bruno Petković u biografiji ima 18 nastupa protiv Hajduka, u njima je postigao četiri pogotka, dok Livaja u deset nastupa protiv Dinama ima pet pogodaka na kontu. Obojica su još daleko od rekordera, legendarnog dinamovca Franje Wölfla koji je bijelima postigao čak 15 pogodaka.

Drugo mjesto u tom redoslijedu dijele Slaven Zambata i August Lešnik s po 12 pogodaka. Najbolji Hajdukovi strijelci u derbijima su Ljubomir Benčić i Frane Matošić s po devet pogodaka, Anković ima osam, a Vukas i Caktaš po sedam golova.

 
 
 
 

Komentara 6

BP
Besposlen pop
15:06 01.10.2023.

Bit će zanimljivo koliko će Livaji žutih kartona biti progledamo večeras kroz prste. Ali dobro, dok ne šamara suigrace je ok

NO
Nordik
15:52 01.10.2023.

Dinamo će dobiti više crvenih kartona a Hajduk više penala. Svakom ponešto.

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:13 01.10.2023.

Smiješno je što Petkovića uopće uspoređuju s Livajom. Za njega je Livaja Cristiano Ronaldo. Petković neosporno ima motoriku, ali mu nedostaje psihologija. Livaja se nakon inozemne karijere iz njemu razumljivih razloga koje zapravo podržavam vratio u Hajduk, a Petković nije mrdnu dupe iz Dinama. Da je on što vrijedio davno bi ga Mamić utržio. Dakle, uspoređivati Petkovića i Livaju mogu ili totalne nogometne neznalice ili navijači Dinama, odnosno zagrebački novinari. Svima ostalima je sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije