MOŽETE GLASATI

ANKETA Dinamo ili Hajduk - tko će slaviti u današnjem vječnom derbiju na Maksimiru?

Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
26.02.2023.
u 08:38

Mnogi smatraju da će pitanje prvaka biti riješeno ako dinamovci pred domaćom publikom uzmu sva tri boda. Splićani bi na teren mogli istrčati bez glavnog igrača Livaje, koji se mučio s virozom, ali odluku o njegovom nastupu trener Leko donosi neposredno uoči početka utakmice. Razlika između momčadi na tablici je u čak osam bodova...

Nogometaši Dinama Hajduka danas će od 15 sati u Maksimiru u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a igrati najveći hrvatski derbi. Modri su se na vrhu ljestvice odmaknuli, imaju 52 boda, osam više od drugoplasiranog Splićana koji ne smije izgubiti želi li zadržati nade u borbu za naslov. Međutim, našli su se u velikim problemima jer je pod upitnikom nastup kapetana i najboljeg igrača Marka Livaje, koji nekoliko dana nije trenirao s momčadi zbog viroze.

U ovoj su sezoni Dinamo i Hajduk igrali u dva navrata u prvenstvu, te ukupno tri puta. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Prvi okršaj sezone bio je onaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca.

Susret je u petak prvi najavio trener gostiju Ivan Leko

– Na velikoj sceni treba pokazati koliko si dobar, ne treba ti ni ekstra motiv ni ništa, svi se veselimo toj utakmici. Situacija je takva kakva jest, imamo problema, ali na kraju znamo da je to 11 na 11, a mi ćemo imati 11 igrača i pet na klupi. Pokušat ćemo igrati sa 16 igrača i kao momčad pokazati da smo dobri, hrabriodlučni, da uvijek radimo korak naprijed i da možemo nešto u Zagrebu i napraviti – rekao je, dodajući da ne zna zašto je protivnički strateg Čačić osporavan jer je s ekipom napravio 'ludilo posao'. 

A zatim, u subotu, i trener Dinama Ante Čačić.

– Ne, pobjeda ne znači da smo osigurali prvo mjesto, ali nas približava tome. Ovo je susret posebnog naboja i najveći derbi hrvatskog nogometa. Čitam puno o tome kako je Hajduk autsajder u nedjelju, ali u derbi utakmicama nema autsajdera. Činjenica jest da smo mi favoriti. Imamo iza sebe tri uspješne utakmice. Ivana Leku poznajem kao igrača jer sam bio jedan od trenera u U-21 selekciji. Mislim da je pred njih jedna velika trenerska karijera - izjavio je uz želju da Marko Livaja zaigra jer bi derbi bez njega bio 'krnji'

Što se sastava tiče, Dinamo će u utakmicu moći ući bez ikakvih poteškoća. S Petkovićem, Ademijem, Livakovićem, Šutalom i Ivanušecom u momčadi, dok hajdukovce uz Livaju muče i drugi nedostaci (neće biti Chidozieja Awaziema, Tonija Borevkovića, Dominika Prpića, Anthonyja Kalika, Lukasa Grgića te od ranije Lovre Kalinića i Josipa Eleza).

13.08.2022., stadion u Maksimiru, Zagreb - SuperSport HNL, 5. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Luka Ivanusec, Lukas Grgic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Osim na standardnom kanalu MaxSport 1 na kojem se prenose sve HNL utakmice, gledatelji će moći gledati dvoboj i na Drugom programu HRT-a, s početkom od 14:55. Također, bit će tu i uvodna emisija, s početkom od 14 sati i 30 minuta.

Prva je ovo sezona s prijenosima utakmica Dinama i Hajduka na HRT-u nakon više od desetljeća čekanja za utakmice derbija na javnoj televiziji u Hrvatskoj.

Tko će danas pobijediti u najvećem derbiju hrvatskog nogometa?

 

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
10:12 26.02.2023.

Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije