SEZONA PUNA IZNENAĐENJA

ANKETA Pitamo vas: Tko će biti prvak HNL-a?

Split: Susret HNK Hajduk i NK Varaždin u 15. kolu Prve HNK
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
14.11.2023.
u 11:27

U posljednjem je kolu Jakiroviću prijetio mogući otkaz ako nakon razočaravajućeg poraza u grupnoj fazi Konferencijske lige izgubi i protiv svoje bivše momčadi. Susret je završio rezultatom 2:2, no podjela bodova omogućila je Hajduku da ponovo stvori vodstvo na tablici

Aktualna sezona Hrvatske nogometne lige približava se polovici, a prošloga je vikenda odigrano 15. kolo koje je također bilo vrlo važno za stanje na tablici i odnose snaga među klubovima koji zauzimaju vrh tablice. 

Do kraja sezone još je mnogo utakmica, a u međuvremenu treba vidjeti ishod kvalifikacija za Europsko prvenstvo i kakav će biti Dinamov uspjeh u Konferencijskoj ligi gdje mora pobijediti dvije predstojeće utakmice (protiv Ballkanija i Astane) ako se želi plasirati u iduću fazu natjecanja. Ipak, pitamo vas, tko će biti prvak ove sezone HNL-a?

U Splitu vlada veliki entuzijazam navijača Hajduka koji se nadaju da će njihova momčad konačno uzeti naslov prvaka Hrvatske. Osobitost ove sezone u tome je što bijelima ove godine izvrsno ide, a osim rezultatske krize i perioda borbe s Rijekom, pobjedom nad Varaždinom (3:1) izbili su na čelo ljestvice.

GALERIJA Dinamo i Rijeka bez pobjednika na Rujevici. 

Split: Susret HNK Hajduk i NK Varaždin u 15. kolu Prve HNK
1/22

Ono što je također iznimno u aktualnoj sezoni jest dubina krize u koju je zapao do sada dugo dominantni Dinamo. Osim toga što su ostali bez trojice važnih igrača (Dominik Livaković, Luka Ivanušec Josip Šutalo), klub s Maksimira imao je organizacijske izmjene u obliku glasanja za Izvršni i Nadzorni odbor te dramatičnu epizodu prilikom otpuštanja Igora Bišćana i dovođenja Sergeja Jakirovića.

VEZANI ČLANCI:

Upravo je Jakirović jedno od najčešće spominjanih imena ove sezone. Nakon što je iznenadno napustio Rijeku nekoliko dana prije kvalifikacijske utakmice za Konferencijsku ligu, proživljava s momčadi Dinama jedan od najgorih perioda u novijoj povijesti kluba. Rijeka je dovela trenera Željka Sopića, na trenutke držala vrh ljestvice i oko sebe stvorila sjajnu atmosferu.

U posljednjem je kolu Jakiroviću prijetio mogući otkaz ako, nakon razočaravajućeg poraza u grupnoj fazi Konferencijske lige, izgubi i protiv svoje bivše momčadi. Susret je završio rezultatom 2:2, a premda je time zadržao posao, Dinamo još nije izveo iz krize. S druge strane, ova podjela bodova dozvolila je Hajduku da se ponovo odvoji na pet bodova više od Rijeke i čak devet više od Dinama.

VIDEO Dalić poručio: 'Nikad nisam bio jači nego sada. Nema šanse da odustanem'

Komentara 13

EJ
ejStef
12:08 14.11.2023.

Dok je ovakva Dinamova uprava, Hajduk ima najviše izgleda uzeti prvenstvo. Još kada se pojačaju na zimu (u Dinamu su zamrčili novce, pa od pojačanja neće biti ništa), imat će najjaču ekipu... Šteta je jedino da se Dinamo morao drastično degradirati da bi Hajduk bio prvak, a ne da je Hajduk napravio super ekipu i tako osvojio prvenstvo. Ovo se već vidi na HNL koeficijentu koji pada poput Dinama... Ovo je dobar primjer kako ne trebaš neprijatelje, niti jedan ti ne bi napravio što je Dinamo napravio sam sebi... Peras i njezin dragi, zajedno s Metuzalemom (i Šimićem). Koja ekipa, moj bože...

KO
Konan
13:52 14.11.2023.

Livaja je plla Hajduka. Jedino sko on bude neozlijedjen Hsjduk mozda moze biti prvak. Bez njega nisu jaci od Lokomotive ili Gorice.

KO
Konan
13:55 14.11.2023.

Dinamo je jako los ove sezone ali jos uvijek se moze vidjeti nesto od igre za razliku od Hajduka koji ima puno srece.Igra katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije