Pašalić, Pongračić, Sosa i Rebić nastupili

Arsenal slavio protiv Tottenhama u velikom derbiju, Jakić asistent u prvoj pobjedi Augsburga

FILE PHOTO: Premier League - Arsenal v Chelsea
Matthew Childs/REUTERS
15.09.2024.
u 17:49

Bio je to žestok susret s više do 20 prekršaja i osam žutih kartona, a pitanje pobjednika razriješio je Gabriel u 64. minuti utakmice.

U susretu četvrtog kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom londonskom derbiju, Arsenal je na gostovanju pobijedio Tottenham sa 1-0 probivši se na drugo mjesto ljestvice.

Bio je to žestok susret s više do 20 prekršaja i osam žutih kartona, a pitanje pobjednika razriješio je Gabriel u 64. minuti utakmice.

Bukayo Saka je ubacio iz kornera, a Gabriel glavom zabio za 1-0.

Vratar Spursa Guglielmo Vicario ostao je ukopan na gol liniji, dok je Gabriel unutar peterca glavom zakucao pod prečku za slavlje "Topnika".

Bio je to peti susret u nizu u kojem Tottenham nije slavio protiv najvećeg suparnika.

Arsenal se ovom pobjedom probio na drugo mjesto ljestvice sa 10 bodova, dva manje od lidera Manchester Cityja, dok je Tottenham na 13. poziciji sa četiri boda.

U nedjelju se još sastaju Wolverhampton i Newcastle United.

Pobjeda Atalante, Pašalić, Pongračić, Sosa i Rebić nastupili

U susretu 4. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je pobijedila Fiorentinu sa 3-2, dok su Torino i Lecce odigrali bez golova.

Sve najvažnije u Bergamu dogodilo se u prvom poluvremenu u kojem je palo svih pet golova.

Fiorentina je vodila sa 1-0 i 2-1, ali je domaćin ipak s prednošću 3-2 otišao na odmor. Na koncu se to pokazao i kao konačan rezultat.

Gosti su poveli u 15. minuti golom Lucasa Martineza Quarta, no šest minuta kasnije izjednačio je Mateo Retegui.

Moise Kean je u 32. minuti doveo "Viole" do nove prednosti, ali je domaćin u samoj završnici poluvremena golovima Charlesa De Ketelaere (45) i Ademole Lookmana (45+2) okrenuo rezutat.

U nastavku susret bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova. Mario Pašalić je za domaći sastav zaigrao od 70. minute, dok je Marin Pongračić na suprotnoj strani ušao u igru u 81. minuti.

Torino i Lecce su odigrali bez golova.

Borna Sosa je kod domaćina zaigrao od 46. minute, dok Nikola Vlašić nije nastupio zbog ozljede. U redovima Leccea Ante Rebić je igrao do 61. minute.

U prvom nedjeljnom susretu Genoa i Roma su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 37. minuti golom Artjema Dovbika, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio Belgijanac Koni de Winter. Kod Genoe je Milan Badelj igrao do 80. minute.

Večeras se još sastaju Cagliari - Napoli, te Monza - Inter, dok će u ponedjeljak igrati Parma - Udinese i Lazio - Verona.

Na ljestvici vode Juventus i Torino sa po osam bodova.

Premijerna pobjeda Augsburga, Jakić asistent

Nogometaši Augsburga ostvarili su premijernu pobjedu u novoj sezoni Bundeslige, u domaćem ogledu trećeg kola pobijedili su novog prvoligaša St. Pauli s 3-1.

Svi su pogoci postignuti u drugom poluvremenu. Wolf, ovoljetno pojačanje Augsburga iz dortmundske Borussije, postigao je prvi pogodak u 47. minuti, dok je Tietz u 66. povećao na 2-0. U 74. minuti je strijelac za goste bio Boukhaifa što je bio premijerni pogodak kluba iz Hamburga u novoj sezoni, ali premalo da se izbjegne poraz. Čak štoviše, u 96. minuti je Kadabayi postigao novi gol za domaći sastav i postavio konačnih 3-1. Asistent je za posljednji gol bio hrvatski igrač Kristijan Jakić.

Prvu pobjedu Augsburga tako su proslavili i hrvatski nogometaši, vratar Nediljko Labrović i Jakić, koji su odigrali cijelu utakmicu za domaćina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije