Hrvatska - J. Koreja

Balić: Došao sam zdrav u London, to se dugo nije dogodilo

'26.07.2012., London - Ivano Balic sa svojim suigracima Dragom Vukovicem, Zlatkom Horvatom i Domagojem Duvnjakom posjetio je Londonsku metro postaju Dalston Kingsland koja ce za vrijeme OI-ja nositi n
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
29.07.2012.
u 07:41

Rukometaši su bili na svečanom otvaranju Igara, ali izbornik Goluža kaže da su se uspjeli odmoriti jer su se u olimpijsko selo vratitili odmah nakon svečanog mimohoda.

Rukometaši Hrvatske danas kreću sa svojim utakmicama na olimpijskom turniru. Prvi suparnici su nam rukometaši Južne Koreje (12.15 po srednjoeuropskom vremenu) koji su nedavno u prijateljskoj utakmici uvjerljivo pobijeđeni od Šveđana.

- Taj rezultat me neće zavarati. Prvo, bila je to prijateljska utakmica, a drugo, Šveđani su napravili razliku tek u posljednjih pet minuta - rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

U Splitu samo gol razlike

Jesu li se dečki uspjeli odmoriti s obzirom da su bili na svečanom otvaranju?

- Jesu, jer su odmah poslije svečanog mimohoda otišli u olimpijsko selo - istaknuo je Goluža.

Na tribini je izbornik ostavio Damira Bičanića, lijevog vanjskog pucača iz francuskog Chamberya. Odluka sasvim na mjestu.

- Upozorio sam igrače da nam je prva utakmica najbitnija. Uvijek smo teško igrali te prve utakmice, posebice sa momčadima kakva je Južna Koreja. Igraju obranu 3-3 što nam nikako ne odgovara. Puno se trošimo u napadu. Uostalom, sjetitte se svjetskog prvenstva u Splitu 2009. godine kada smo ih pobijedili s pogotkom razlike u posljednjim sekundama - rekao je oprezni Goluža.

U skupini u kojoj je pet europskih reprezentacija mora se pobijediti Južna Koreja ukoliko želimo razmišljati o plasmanu u četvrtfinale.

Nema planiranih bodova

- Skupina je doista jaka. Usudio bi se reći da nema unaprijed planiranih bodova. U svakoj utamici morat ćemo se pomučiti za pobjedu - rekao je Goluža.

U momčadi nema ozlijeđenih, a posebno raduje da je Ivano Balić potpuno spreman.

- Ne mogu se sjetiti kada sam posljednji put na veliko natjecanje došao bez ozljede - rekao je Ivano.

A kako će biti protiv Južne Koreje? 

- Neizvjesno. Igraju brzo, u obrani su dosta pokretljivi. No, ako odigramo svoju igru onda se ne bismo trebali bojati za konačni ishod - istaknuo je Balić.

Komentara 2

S1
sbaris 18
11:38 29.07.2012.

Nebi bilo loše da na početku nakantamo ove rukometne liliputance pa da se dobije na samopouzdanju drago mi je pročitat za ivana da je zdrav e sad još da nam prirede opet veselje i da budu na nivou pa da opet pijemo i veselimo se he he

DE
Deprimirani
11:39 29.07.2012.

PA KAKO IZGLEDAŠ I PRAVO JE ČUDO! MALO VIŠE PROTEINA (MESA), POVRĆA, d-VITAMINA (SUNCA) I PO KOJI KOMAD, NE BI TI ŠKODIO!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije