HNS SLAVI

Bandić: Živim za početak radova na Sveticama

Milan Bandic i Davor Suker Svecano otvorili Informativno multimedijski centar HNS-a Budi ponosan.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
21.07.2015.
u 08:25

Šuker je za svečanu prigodu okupio i gotovo cijeli Izvršni odbor HNS-a. Izostali su Zdravko Mamić i Damir Mišković, ali se pojavio izvršni direktor, dojučer pritvoreni Damir Vrbanović.

U predvečerje dolaska crnih vijesti iz Nyona, Hrvatski nogometni savez jučer je – slavio. U centru Zagreba (na vrhu Petrinjske ulice), uz treštanje navijačkih budnica i konfete, Milan Bandić i Davor Šuker zajednički su otvorili Informativno-multimedijski centar HNS-a 'Budi ponosan', prostor opremljen i uređen sredstvima Uefe, u kojemu se (besplatno) može razgledati povijest hrvatske nogometne reprezentacije.

Od TV isječaka i sastava s najvećih utakmica do svakovrsnih memorabilija najupečatljivijih aktera i, dakako, njihova faktografija. Zgodno, otmjeno, pregledno, no i pomalo nepotpuno. Nema, npr., izloženih dresova Šukera, Bobana, Prosinečkog, Modrića, Eduarda, Mandžukića...

Šuker je za svečanu prigodu okupio i gotovo cijeli Izvršni odbor HNS-a. Izostali su Zdravko Mamić i Damir Mišković, ali se pojavio izvršni direktor, dojučer pritvoreni Damir Vrbanović.

Pokušali smo mu pokvariti svečani trenutak pitanjem – što nas iz Uefe očekuje 23. srpnja.

– Ah, na to sam već i zaboravio – lakonski je uzvratio Vrbanović.

Ni Šuker ni Cvrk nisu si željeli kvariti dan nyonskom prijetnjom. Samo su nazdravljali i smješkali se, bez izjava.

Gradonačelnik Bandić najavio je početak radova na tzv. hrvatskom atletsko-nogometnom centru Svetice za kraj rujna ili početak listopada. Živim za taj dan, naglasio je Bandić, napomenuvši da se radi o "najmodernijem projektu te vrste u ovom dijelu Europe vrijednom 15 milijuna eura".

Od bivših vatrenih otvorenju centra 'Budi ponosan' nazočili su Krpan, I. i M. Cvitanović, Tokić i Krznar, a od sadašnjih Schildenfeld.

Pohvala ide i arhitektu Nikoli Polaku, kojemu je HNS dodijelio posao projektiranja centra. Polak je Mamićev pašanac, budući da su njihove supruge Jadranka i Marina sestre.

>>Budi ponosan: Bandić i Šuker otvorili HNS-ov centar

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije