Šampionka brusi formu

Barbara Matić sjajna druga na Grand Slam turniru: "Na SP-u ću raditi pametnije"

03.04.2023.
u 15:41

Dvostruka svjetska prvakinja pokazala je da je spremna uhvatiti se u koštac sa svima onima koji će ju na predstojećem Svjetskom prvenstvu nastojati skinuti s prijestolja

Na džudaškom Grand Slam turniru u Turskoj Hrvatska je imala predstavnicu u finalnom bloku u liku i djelu dvostruke svjetske prvakinje Barbare Matić. Splićanka je na koncu osvojila drugo mjesto u, svojoj, kategoriji do 70 kilograma za nastup vrijedan spomena imala je i 21-godišnja Katarina Krišto (63 kg), članica Judo kluba "Dalmacijacement" iz Kaštel Starog.

Kako je Barbara i očekivala, turnir je bio iznimno jak jer to je bila posljednja provjera za svjetsku džudašku elitu uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Dohi. A to najbolje oslikava podatak da je u Turskoj nastupilo čak šest od deset najboljih svjetskih džudašica u Barbarinoj kategoriji.

Barbara se za nastup u finalu izborila s četiri pobjede. Najprije je pobijedila Njemicu Giovanne Scoccimarro (dva vazarija), potom Britanku Katie Yeats-Brown (diskvalifikacija), u četvrtfinalu je bila bolja od Francuskinje Margaux Pinot a u polufinalu Španjolsku Ai Tsunodu Roustant. Tog dana bolja od članice splitskih Pujanki bila je jedino Japanka Saki Niizoe koja je u "produžetku" borbe kontrirala Barbaru i postigla, za pobjedu, potreban vazari.

- Stvarno sam zadovoljna s današnjim danom osim s finalnom borbom. Japanke je uspjela iskoristiti moju greškicu, kada sam promijenila smjer bacanja pa me kontrirala. Žao mi je zbog toga što nije bila bolja. Čak bih rekla da sam ja bila dominantnija, no bit ću pametnija na Svjetskom prvenstvu. Četiri borbe koje su prethodile super sam odradila, sve taktički kako je trener rekao. S Tsunodom sam išla na zlatni bod a ovaj put sam bila bolja nego u Parizu kada je ona pobijedila. Drago mi je da sam vidjela da i s njom mogu - kazala je Matić.

Krišto je pak u kategoriji u kojoj je nastupilo 40 džudašica izborila tri pobjede i dva poraza. Pobijedila je Turkinju Yeksan, Mađaricu Ozbas i Korejku Shin. U četvrtfinalu je pak pobijeđena od Austrijanke Haecker a u repasažu od njene sunarodnjakinje Piovesanu no kući se vraća s 260 bodova za svjetsku rang-ljestvicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije