KUP UEFE

BBB obranili jedanaesterac

25.09.2003.
u 00:00

NIKOLA JURČEVIĆ I SANDOR EGERVARI MAKSIMIRSKI DVOBOJ SU GLEDALI JAKO IZ SVOG KUTA HVALEĆI SUPARNIKA Zadovoljan sam igrom i rezultatom, momčad je pokazala da ima karakter - rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević

ZAGREB - Nikola Jurčević i Sandor Egervari gledali su utakmicu jako iz svog trenerskog kuta. Dijeleći suparniku samo pohvale, ublažujući tako poraz i veličajući pobjedu.

- Čestitam, Dinamo je odličan - komplimentirao je poraženi pobjedniku.

- MTK je jak - ustvrdio je Jura.

Tom jakom MTK-u Celtic je lako utrpao pet "lakih komada" i sva je sreća da ždrijeb plavima nudi one kraj kojih mogu i moraju proći.

Egervari nije puno lamentirao o mogućnostima i propustima svojih nogometaša, tek ih je spomenuo.

- Dinamo nam nije dopuštao češći dolazak na njihovu polovicu terena, ipak smo imali prigode. No, Iless nije zabio, nismo iskoristili ni jedanaesterac. A trebao je biti još jedan dosuđen za nas - nije zaboravio na suca mađarski trener..

Jurčević se okrenuo dobrim stvarima kod svojih momaka:

- Na kraju sam zadovoljan i rezultatom i igrom. Nakon rano primljenog pogotka nastavili smo kao da se ništa nije dogodilo, presingom smo stizali do prigoda. Sjajno smo otvorili drugo poluvrijeme, stigli do 3:1, momčad je pokazala da ima moral i karakter. Ne zaboravimo da smo prije same utakmice ostali bez Nike Kranjčara kojemu je ozlijeđen mišić. Štroka sam pak, koji ga je dobro nadomjestio, morao izvaditi nakon sata igre zbog grčeva.

- Tko je bio najbolji Dinamov igrač?

- Agić je opet odigrao sjajno, dao je fantastičan gol, Štrok je bio dobar, bilo ih je dosta na visokoj razini.

- Je li Šarlija prigrabio jedinicu?

- Upravo sam njega želio spomenuti kad sam pričao o najboljima.

Jura je dometnuo i ono klasično "ništa još nije gotovo", napomenuo kako će u uzvratu biti teže jer zbog crvenog kartona neće igrati Drpić, a nakon trećeg žutog ni Agić. Ipak, Dinamov trener vjeruje da će zagrebačkih 3:1 biti dostatno za prolaz. Da ipak sve nije bilo tako sjajno kako su treneri vidjeli, neizravno je priznao Jurčević bez pitanja rekavši:

- BBB su obranili jedanaesterac, hvala im.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije