Varteks dočekuje Slavena

Besek želi pobjedu, Dalić zodovoljan i bodom

'sport, 20.11.2009., varazdin, 5 kolo t-com prve hrvatske nogometne lige, varteks - zagreb, goran mujanovic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
21.11.2009.
u 13:41

Sedam igrača nosilo je dres oba kluba, Mumlek, Radiček, Posavec, Šafarić, Papa, Vručina i Maras, a i oba trenera. Bit će do zanimljiv dvoboj.

Lokalni derbi protiv Slaven Belupa uvijek je privlačio veliku pozornost navijača oba kluba. Te utakmice imaju posebnu draž, a i bodovi osvojeni protiv neposrednih susjeda posebno su slatki.

Četiri uzastopne pobjede

– Tako će biti i večeras. Mi na domaćem terenu imamo obvezu tražiti samo sva tri boda, ali gosti iz Koprivnice vrlo su težak protivnik – četiri su puta uzastopno pobijedili – rekao je trener krojača Dražen Besek u najavi susreta.

S druge strane Varaždinci se i ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima u zadnje vrijeme. Samo četiri od mogućih 12 bodova i porazi u posljednja dva kola ne zadovoljavaju Besekove ambicije.

– Jednom pobjedom vratili bismo se u sredinu tablice. Vjerujem kako će to biti već danas u utakmici protiv Slavena – poručuje Dražen Besek.

Velikih nepoznanica među tim momčadima nema. Besek i njegov kolega Zlatko Dalić sjedili su na klupama oba kluba. Tu je i cijeli niz igrača koji su nastupali u oba dresa. U Koprivnici tako igraju bivši krojači Posavec, Šafarić, Papa, Vručina i Maras, dvije sezone u dresu Slaven Belupa igrao je motor varaždinske momčadi Miljenko Mumlek, a od ove sezone na raspolaganju je Draženu Beseku i Danijel Radiček.

Suparništvo i prijateljstvo

– Nemamo međusobno što skrivati, ipak se predobro poznajemo. O pobjedniku će odlučiti nijanse, trenutak inspiracije ili poneki majstorski individualni potez – izjavio je Besek.

Zlatko Dalić, iz gostujućeg tabora, poručuje kako bi bio zadovoljan i bodom, a slično misli i Srebrenko Posavec.

– Riječ je o velikom suparništvu klubova koji njeguju odlične odnose. Mi bodom nastavljamo pozitivan niz i držimo mjesto u vrhu tablice – rekao je Posavec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije