Kaos u Turskoj

Bilić: Čitav život sam u nogometu, ali ovo još nisam vidio...

Slaven Bilić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
16.12.2013.
u 10:14

– Neke od stvari koje su se dogodile nisam u životu vidio. Bili smo u prilici za postizanje pogotka i odjednom se u terenu našla druga lopta?! To još nisam vidio iako sam čitav život u nogometu – rekao je Bilić.

Nevjerojatne scene dogodile su se u turskoj ligi u utakmici Kasimpaše i Bešiktaša. Prvo je u 30. minuti Beşiktaş bio u dobroj prilici za pogodak, no domaći igrač Donk loptom koja je netom prije doletjela izvana pogodio je loptu koja je bila u igri. Dobio je žuti karton.

Deset minuta prije kraja dogodio se drugi incident. Nogometaš Beşiktaşa Manuel Fernandes išao je u napad, a tada je na teren dotrčao navijač i uklizao mu u noge te prekinuo akciju. Moraes Motta i Hugo Almeida pokušali su se fizički obračunati s navijačem pa su obojica ubrzo poslani pod tuš.

Sve je to bilo previše za trenera Beşiktaşa Slavena Bilića.

– Neke od stvari koje su se dogodile nisam u životu vidio. Bili smo u prilici za postizanje pogotka i odjednom se u terenu našla druga lopta?! To još nisam vidio iako sam čitav život u nogometu – rekao je Bilić.

Nije želio raspravljati o sudačkim odlukama.

– Ne želim to komentirati, postoje ljudi koji su zaduženi za takve situacije i znaju bolje od mene. Ja sam nogometni trener i došao sam razgovarati o nogometu.

Inače, bivši njemački sudac Markus Merk, koji je poručio da je sudac ispravno dodijelio žuti karton igraču koji je loptom pogodio drugu loptu. A bivši turski sudac Ali Aydin kaže da takve situacije uopće nisu predviđene pravilnikom...

Komentara 10

LK
Lopovi_KRADEze
18:17 16.12.2013.

Nije tacno da to nije pokriveno pravilnikom, tj "Laws of the Game". U prvom slucaju kad je odbrambeni igrac bacio loptu da sprijeci pogodak, to se smatra kao da je igrao rukom (tj. lopta je u ovom slucaju "produzetak" ruke).. Znaci trebao je biti dosudjen penal za Besiktas, i zuti ili crveni karton (ako je sudac procijenio da je sprijecena ocigledna prilika za zgoditak) za odbrambenog igraca. U drugom slucaju, bez obzira na revolt, ako su ifraci napali (idiota) navijaca koji je uklizao da sprijeci gol - oni su prema pravilniku zasluzeno dobili crvene kartone.

TS
tibo_sh
16:15 16.12.2013.

jel ovo za prvi april????

KA
karambita
15:56 16.12.2013.

Zna on gdje je lova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije